Sommertips

Sommertips til gravide!

28.06.2017

I fjor sommer gikk jeg høygravid. Mange tenker nok at sommeren er den mest plagsomme årstiden mens man går gravid. Selv synes jeg det både var fint og tungt, men mest av alt stas! Jeg fikk jo tross alt vise frem den voksende babymagen min. Gledelig overrasket ble jeg også over hvor fort brunfargen kom.

Det er ingenting i veien for at man skal kunne nyte sol og varme selv om man er gravid, men man bør ta noen ekstra forhåndsregler.

Her er noen gode råd for varme sommerdager:
  •  Beskytt deg mot solen: Selv opplevde jeg at huden var mye mer følsom under graviditeten, og jeg hadde lettere for å bli brent. Et godt tips er derfor å bruke nok solkrem med høy faktor.
  • Unngå overdreven soling: Det er fort gjort å bli overopphetet og dehydrert dersom man ligger for lenge ute i solen. Ingen av delene er bra, verken for deg eller babyen. Bruk derfor sunn fornuft og unngå overdreven soling.
  • Dekk til magen: Opplever du at babyen sparker mer enn normalt mens du soler deg tyder det kanskje på at den lille inne i magen er litt misfornøyd med lyset eller varmen. Dekk til magen eller sett deg i skyggen.
sommermage1
Fine runde magen!
  • Ta pauser: Når solen er på sitt sterkeste bør du ta hyppige pauser for ikke å bli overopphetet. Solen er gjerne på sitt sterkeste mellom 12.00 – 15.00.
  • Drikk masse vann: Et annet viktig tips er å drikke mye, helst vann! Man skal selvfølgelig ikke overdrive her heller, men det er fort gjort å glemme.
  • Unngå direkte sollys på ansiktet: Når man er gravid er man ekstra utsatt for mørke pigmentflekker. For å forebygge pigmentflekker i ansiktet bør man unngå direkte sollys. Bruk for eksempel en solhatt som gir skygge til ansiktet og solkrem med høy faktor. Du er utsatt for pigmentflekker også når du ammer, så fortsett med de gode vanene og ta vare på huden din!
Les også: Baby + hund = Sant
FØlg oss på facebook
#
hits