Hvordan velge forbrukslån for refinansiering

Når du skal finne den rette tilbyderen av forbrukslån for å refinansiere dine kredittkort og smålån, er det flere faktorer å vurdere. Ved å bruke litt tid på vurderingen, finner vi den tilbyderen som passer best for våre behov.

Refinansiering

Hvem er långiver

Hvem er långiveren? Vi bør sjekke litt om hvem vi faktisk ønsker å låne penger fra. Det er viktig å huske på at vi ofte vil måtte forholde oss til dette firmaet i flere år etter vi inngår låneavtalen, og da er det lurt å ha vurdert hvem vi faktisk forholder oss til. Det finnes noen useriøse tilbydere der ute, som kan forsøke å lure oss inn i avtaler hvor de tjener mye mer enn det som er markedsprisen.

Men det er ofte lett å se hvem som er seriøse tilbydere. Har du venner som har benyttet noen av tilbyderne du finner når du søker på nett, kan det være lurt å sjekke disse. Flere institusjoner som gir forbrukslån er enten banker eller større selskaper som har valgt å begi seg ut i finansieringsmarkedet. Du kan finne selskaper som selger elektronikk, møbler, leier ut elektronikk, selger forsikringer eller til og med flyselskaper blant tilbydere av forbrukslån. Disse sitter på finanser som gir bedre inntjening utlånt til deg enn de gjør i banken.

Hvordan får vi best betingelser på refinansiering av gjeld

Som nevnt er det mange tilbydere. Men hvordan får vi best betingelser blant disse? Alle som har valgt å begi seg ut i finansieringsmarkedet ønsker akkurat deg som kunde, så de vil alle forsøke å tilby de beste betingelsene de kan for å oppnå akkurat det. Den viktigste faktoren du bør se etter hvis det er refinansiering av gjelden din du er ute etter, er rentene.

Det er den mest synlige kostnaden for deg som låner penger. Men det kan være lurt å se litt lenger enn bare på rentene. Om de tilbyr en lav rente, kan det hende de velger å hente inn inntektene i form av gebyrer. Vær derfor oppmerksom på hva de tar i gebyrer. Ofte vil du ikke bli informert om gebyrene før du får tilsendt avtalen for signering, ofte med Bank ID. Les derfor godt gjennom avtalen før du signerer. Du har ingen plikt til å benytte deg av et tilbud du får tilsendt. Det er til deres fordel at du er villig til å vurdere et lånetilbud.

Betingelser ved refinansiering av gjeld

Fordeler fremfor kredittkort

Hva er så forbukslåns fordeler fremfor kredittkort? Det er fordeler med kredittkort i forhold til at de er veldig enkle å benytte. Du behøver bare å ta med kortet, dra ned til butikken som selger det du vil ha, dra kortet, og dra hjem igjen. Men ulempen er at det koster skjorta. Et kredittkort kan ha en rente på opptil 25% per år. Tradisjonelt har kredittkortselskapene oppgitt renten per måned for at man ikke skal oppfatte hva det egentlig koster. Endrede krav i Norge de siste årene gjør at de må oppgi den egentlige årlige renten slik at du skal vite hva kortet koster.

Med forbrukslån vil du oppnå en betydelig lavere rente og vil spare en god del utgifter. Du kan få renter ned i 8-10% per år. I tillegg får du med et forbrukslån ofte tilgang på nettbank hvor du kan administrere lånet. Hos noe tilbydere vil du også kunne overføre penger direkte til kontoen uten å søke om igjen innenfor rammen du har fått. Da har du selv kontroll over lånet og kan planlegge hva du trenger.

Det er flere ting å vurdere når man skal velge tilbyder av forbrukslån for refinansiering av smålån. Dette er bare noen av dem. Du bør lese nøye gjennom avtalen og se at alt passer deg slik du ønsker.