sex baby

Let`s talk about sex, baby

Sex. Et evig hett tema. Bokstavelig talt. Det mange kvinner lurer på; hvordan er det å ha sex etter at du har født vaginalt?

Ting kan ta tid

For de fleste vil det kunne ta uker eller måneder før de er klar for litt sengekos igjen. Primæroppgaven nå er å være mamma, og man glemmer kanskje litt å være kjæreste. Andre vil kanskje være mer gira og jeg har hørt om damer som har hatt sex innen to uker etter fødsel. Så ja, folk er forskjellige! Alt er normalt og alt er greit så lenge du tar det i ditt tempo!

Prevensjon

Allerede på barselavdelingen informerer jordmor om beskyttelse med tanke på sex. Hun fortalte om kvinner som kommer igjen etter ni måneder fordi at de trodde de ikke kunne bli gravid så lenge de ikke hadde fått mensen tilbake. Så dere, om du ikke er klar for en liten lillesøster eller lillebror til helt enda – bruk prevensjon!

Når kommer lysten da?

Når lysten på sex kommer er like individuelt som vi kvinner er forskjellige. For mange vil det kunne være en psykisk sperre som setter stopper. På samme måte som du gruer deg til å gå på do etter fødsel gruer du deg kanskje til å ha sex etter fødsel. Vil det gjøre vondt? Vil det kjennes annerledes ut? Kommer jeg til å blø? Vil stingene revne?

Det er en ny sjef i hus

En ting jeg kan love deg er at sexlivet blir ikke det samme igjen. Og det mener jeg ikke som verken positivt eller negativt. Det er bare det at livet er rett og slett annerledes nå enn det var før familiens tilskudd kom til verden. Dere kan foreksempel ikke hoppe til køys når enn dere vil, dere må time det når småen sover.

La meg ta et eksempel. I dette eksempelet vil jeg samtidig illustrere hvorfor leilighet med bare ett soverom kan bringe med seg utfordringer når det kommer sengekos. Det er ferietid og babyen sover i sengen sin. Kjæresten og jeg er uthvilt og klar for litt intimitet. I det sekundet trusa er av hører vi et lite pip. Vi ser begge bort på babyen som ligger der våken som aldri før, og før jeg vet ordet av det har mannen allerede dratt opp igjen trusen min. Vi ler av hele situasjonen og løfter småen opp.

Babyens velutviklede radar

Når babyen er helt nyfødt sover de som oftest i lenger økter enn de gjør når de blir litt større. Muligheten for sengekos byr seg derfor gjerne oftere i starten. Hinderet er bare det at mange kvinner absolutt ikke føler seg klar så tidlig. Det som da kan skje er at babyen sakte, men sikkert får tid til å utvikle en helt spesiell radar som plukker opp signaler når mamma og pappa skal kose seg litt ekstra.

Babyen kan se ut til å være i sin dypeste søvn, men i det hyrdestunden er i ferd med å starte setter småen i et hyl og øynene er som to små klinkekuler.

Vel vel, kanskje det babyens måte å gi beskjed om at det ikke er tiden for noe lillesøster eller lillebror helt enda.

Les også: Sex etter fødsel
FØlg oss på facebook
#
hits