Morsinstinktet-kom-fort

Jeg kan ikke beskytte deg mot alt, lille venn

En liten spire i magen som vokste. Morsinstinktet kom fort. Hendene på magen, beskytte den lille. Hennes liv i min mage. Jeg skal alltid beskytte deg, lille venn.

Livet utenfor mammas mage

Du kom til verden, så liten, så perfekt. Jeg beskyttet deg mot bakterier, mot kulde, mot livet utenfor husets fire vegger. Du skulle holde deg frisk, få i deg nok melk og vokse. Verden utenfor kunne vente.

Trygt og godt oppå mamma.
Trygt og godt oppå mamma.

Etter hvert var jeg trygg på at du kunne få oppleve litt mer av verden utenfor. Vi dro på turer i skog og mark. Vi dro på besøk og du fikk til og med bli med på alle bakteriers slott – kjøpesenteret. Jeg klarte å senke skuldrene mer og mer.

Beskyttelse fra mamma og pappa

Månedene fløy forbi og du ble mer og mer aktiv. Fra å ligge stille på rygg til å snu deg og rulle rundt. Før vi visste ordet av det fikk du til å bevege deg rundt.

Plutselig kunne du reise deg og nå måtte vi passe mer på. Barnesikre hjemmet, beskytte deg.

Passe på så du ikke falt å slo deg. Beskytte…

Etter hvert måtte jeg innse at du måtte få lov til å prøve deg fram. Kjenne balansepunktet, kanskje falle noen ganger? Få litt vondt, skrike og få trøst. Jeg kunne jo fortsatt beskytte deg, være din trygge havn som du kunne få trøst hos. Men du måtte få lov til å bevege deg vekk fra mammas beskyttende armer. Jeg klarte å holde meg rolig, lot deg få utforske selv. Stolt over meg selv av at jeg igjen klarte å senke skuldrene. Og ikke minst stolt over deg som var så tøff, så modig og utforskende!

beskytte baby

Når fremmede skal beskytte

Barnehagestart. Nå skulle noen andre få passe på deg. Det kom til å bli knall og fall og det var helt i orden.

Jeg hadde et avslappet forhold til barnehagestart. Du er så sosial og glad i mennesker, og jeg gledet meg over alt du skulle få oppleve.

Første uken i barnehagen gikk ikke smertefritt. En dramatisk hendelse i barnehagen hvor det var både førstehjelp og 113 involvert.  Heldigvis beskyttet barnehagepersonalet deg. Nå ligger du syk med virus i kroppen og feber. Stakkars min lille baby. 4 dager i barnehagen før en lang pause fra barnehagen, hjemme med sykdom.

Jeg kan ikke beskytte deg ovenfor alt du vil møte på din vei. Hvordan liv ville det vært for både deg og for meg? Om jeg skulle skjermet deg for alt? Vært en hysterisk overbeskyttende mor?  Det er ikke ønskelig for noen av oss. Men jeg vil være her for deg hele veien, trøste deg når du har vondt, trøste deg når du er lei deg. Være tilgjengelig og til stede.

Jeg innser at jeg ikke kan beskytte deg mot alt mitt lille gull. Men jeg skal gjøre alt jeg kan for at du er trygg og lykkelig.

Jeg skal alltid være her for deg og passe på deg.

Les også: En mors kjærlighet
FØlg oss på facebook
#
hits