fem minutter

Gi meg fem minutter

Jeg er nok ikke alene om å trenge det. Fem minutter. Bare fem usle minutter. 

Hvor er du mamma?

Det er liten tvil om at mammarollen er den travleste, mest strevsomme og samtidig beste jobben i verden. Den krever alt man har av energi, overskudd og godvilje. Enten det gjelder å finne på noe godt til middag, å rydde opp etter dagens inneaktiviteter, eller rett og slett bare klare å få på barnet pysjen- så står vi på. Å vise frustrasjon eller sinne føles ikke alltid riktig, selv om man gjerne skriker på innsiden.
Kan ikke jeg bare få littegranne tid? Det er iallfall en tanke som ofte slår meg.

Like ofte som den tanken dukker opp, får jeg høre følgende «HVOR ER DU MAMMA?». Da har jeg gjerne ikke vært borte i mer enn ett minutt. Døren til badet er så vidt lukket, og panikken til lillemor oppstår. «Mamma skal på do», sier pappa. Men nei! Det får jeg ikke lov til. Ikke alene. For på doen skal vi være to, og vi skal diskutere absolutt alt. For pappa kan være alene, men mamma – kommer ikke på tale. Må dog innrømme at det rører meg litt.

Ikke glem å puste

Hverdagen med småbarn er travel, og tid til en selv faller ofte litt bort. Ting man kunne gjøre før uten forstyrrelser, blir fort omgjort til store prosjekter som barna både skal overvåke og være med på. Bare prøv å ta ansiktsmaske med en to-åring rundt halsen du! Jeg kan fortelle deg at mesteparten havnet alle andre steder enn i ansiktet. Barna kan trasse, de kan nekte både det ene og det andre, og din egen lunte kan brenne seg rimelig kort. Og daaaa- må man få disse verdifulle fem minuttene.
For å gå på do uavbrutt, for å ta på neglelakk uten å bli avbrutt, eller rett og slett bare for å puste litt.

Så please, gi meg fem minutter

Bare gi meg fem minutter. Så skal jeg gi deg all min tid, all min oppmerksomhet og all min kjærlighet.
Så skal jeg leke med deg uten stopp til du selv trenger litt tid til å slappe av.
Bare gi meg tid til å kaste litt kaldt vann i ansiktet, til å drikke en kaffe som fortsatt er lunken, eller til å rekke å skylle ut balsamen i dusjen.

For selv superhelter må til lading innimellom! Slik som små barn, som en dag skal vokse opp og kanskje da også trenger fem minutter.

FØlg oss på facebook
#
hits