Mamma på trilletur

Aktiviteter i permisjon

Blir ikke tida lang i permisjon?

Jeg tror ikke lillebror hadde bikket to måneder enda før jeg fikk spørsmålet første gangen. Har du blitt lei av å bare være hjemme nå eller? Blir ikke tida lang?

For det første, de som stiller disse spørsmålene har selvfølgelig aldri vært hjemme med en baby på to måneder og en tass på to år. Om tida blir lang? Ja, det skulle jeg virkelig ønske. Men jeg kan likevel forstå spørsmålet, dagene kan kanskje, i perioder, bli litt ensformig. Mate, bytte bleier, sove (hvis du er heldig) og gjenta. Skulle man føle at tiden hjemme i permisjon blir lang, så finnes det absolutt råd. Det finnes så mange tilbud for oss som er ute i foreldrepermisjon.

Selfie med baby i vogn
Ut på tur!

Aktiviteter som er mulig i mitt nærområde for deg som er i permisjon

Stolpejakt:

Gjør det sammen med andre eller alene. Ha som mål å ta alle stolpene i din kommune. Bruk kartet og stolpene til å bli kjent med nye områder i nærheten. Stolpejakt finnes i de fleste fylkene, og det er flere kart i større byer. I Oslo er det fire forskjellig kart eksempelvis. Ei ekstra gulrot er at det loddes ut premier for hver stolpe som besøkes. Sjekk om det er tilgjengelig der du bor på stolpejakten.no

DNT-trilleturer:

Arrangeres også over hele landet. En sosial aktivitet som gjør det lett å komme i prat med andre i samme livssituasjon, uten noen videre forpliktelser. Gjennom trilleturene blir du også kjent med nye steder i nærområdet ditt, og du får et ekstra push til å komme deg ut. Hver med en gang inni mellom, eller gjør det til en fast avtale hver uke.

Ulik mammatreningsgrupper:

På treningssenter, eller i regi av privatpersoner. Med barnepass, eller med babyen som vekt, mulighetene er veldig mange her. Søk på facebook eller spør på helsestasjonen om hva som finnes i området ditt. Flere treningssenter og privatpersoner tilbyr nå også ulike hjemmetreningstilbud. Det er kanskje lettere å gjennomføre for mange.

Babysang:

Et tilbud som gjerne arrangeres i kirken. En hyggelig aktivitet som foreldre og baby kan gjøre sammen, som bidrar til å bygge samhold og en fin mulighet til å styrke samspillet mellom deg og babyen din. Det er kanskje lettere å gjøre det på denne måten i regi av andre, enn på stuegulvet hjemme alene. Her på Lillehammer kan man også være med på generasjonssang. Et sosialt tilbud som både baby/foreldre og eldre og/eller demente kan ha stor glede av.

Babymassasje:

Et kurs som man kan være med på fra babyen er nyfødt. Kurset har fokus på kos og nærhet og man lærer å lese hverandres kroppsspråk og knytter sterkere bånd med hverandre. Sjekk babymassasje.no for å finne aktører i ditt fylke.

Babysvømming:

De ulike gruppene er delt inn etter alder på babyen og dyktige instruktører deler kunnskap om hvordan man kan håndtere og glede babyen i svømmebassenget. Gir både baby og voksen en trygghet i vannet, og kan være en flott start på svømmetreningen som kommer etter hvert.

Barselgrupper:

Mødre med barn født på samme tid blir gjerne introdusert for hverandre gjennom helsestasjonen for å kunne danne barselgrupper sammen. Min erfaring med barselgruppe er at det er en super arena for å lære, dele kunnskap og høre om andre sine erfaringer. Det er deilig å få høre at andre heller ikke har sovet den natta og det kan være motiverende å høre om andre sine løsninger på problemet. Det kan også være greit for resten av omgangskretsen din at du får utløp for mange av babytemaene dine med noen som er i samme boble. Venninner uten barn, eller med eldre barn, er kanskje ikke så interessert i å høre om dine problemer med å finne gode amme-bh´er, eller enda verre – å høre om din håpefulle sitt bleieinnhold.

Åpen barnehage:

Etter hvert som babyen blir større og mer aktiv kan det være deilig å besøke en åpen barnehage. Et tilbud for barn i alderen 0 -5 år. Det er fin arena for å treffe andre babyer og barn og for å øve å leke sammen på.

Babykino:

På babykino er lys og lyd tilpasset publikumet. Det viktigste er vel kanskje uansett at det er høy aksept for amming, barneskrik og bleieskift under filmen. Tilbudet er en fin mulighet til å komme seg litt ut av babybobla og føle at man gjør ”voksenting”. Man trenger heller ikke bekymre seg for barnevakt.

Hvis du da i tillegg har et par bekjente som også er hjemme i permisjon eller jobber turnus, og et par ivrig pensjonerte besteforeldre, så skal jeg love deg at tiden i permisjon aldri vil føles som lang.

FØlg oss på facebook
#
hits