Sex og samliv som småbarnsforeldre

Sex og samliv som småbarnsforeldre

02.12.2017

Etter at jeg ble mamma lurer jeg noen ganger på hva sex er og om det finnes andre småbarnsforeldre der ute som har masse sex? Venninner kan bekrefte at de også lurer på om sex er noe man har som småbarnsforeldre. Jeg er ingen sexgudinne, men jeg vet at nærhet og sex er viktig for å ta vare på parforholdet. 

Vi er så slitne..

Snork. Hvem orker å ha sex. Når kvelden endelig er her og ungen er i seng så sitter vi på hver vår side av sofaen og stirrer inn i hver vår PC-skjerm. Hvis vi har det ekstra koselig så ser vi en serie sammen og da ligger jeg ofte i armkroken hans. Det er koselig det. Men det blir med det. Før vi ble foreldre kunne vi lett bytte ut en film lørdag kveld med en runddans i høyet. En middag med et par glass vin kunne føre til en kjappis før legging. Men hvem i all verden orker det nå?

Vi får nok nærhet gjennom barna

Hovedutfordringen er vel kanskje at vi begge får nok nærhet gjennom lille jenta vår. Vi koser, kysser og klemmer henne dagen lang, så da blir det lett å glemme hverandre. Jeg har sagt til mannen min at vi skal kysse hverandre når vi sier hei, hadet og natta. Han synes jeg er rar, men jeg bryr meg ikke. Da får vi ihvertfall tre kyss hver dag. Jeg er livredd for å slutte å få lyst på han, fordi la oss alle bare innrømme at sex er viktig. Man hører jo ofte at småbarnsperioden er da de fleste par går hvert til sitt. Og det vil jeg ikke at skal skje med oss.

Foreldre koser med barnet

 Sex etter fødsel

Rett etter fødsel var tanken på sex..ja, det var bare en tanke. Jeg hadde så mye vondter og ubehageligheter etter fødsel, at det å ha sex var det siste jeg ville. Stakkars mannen min, hver gang vi prøvde var det «AU», og «IKKE SÅNN», «AU»..så romantisk. I tillegg så ammet jeg, og alle kvinner vet at når man ammer så blir slimhinnene tynnere og det skal en god dose glidemiddel til å få leken igang. Jeg tror det tok et år før jeg syntes det var godt med sex igjen. Men det positive er at jeg nå faktisk synes det er godt igjen..unnskyld detaljene.

Så hvordan kan vi bevare kjærligheten

Da vi giftet oss så var det en slektning som sa: «dere må huske å se hverandre» i talen sin. Det tenker jeg ofte på. Parforholdet og kjærligheten er helt avhengig av at vi ser hverandre. Vi må snakke sammen, spørre hvordan den andre har det og nærhet er så viktig. Ikke bare i form av sex, men klemming, kosing og kyssing. Det er også viktig å ha litt alenetid, bare dere, uten barna. Bestill take away og drikk et god glass vin til maten. Få dere barnevakt og spis en lunsj eller middag ute. Reis på ferie, både med barn, og hvis barna er store nok, så ta gjerne noen dager alene også. Jeg merker at jo lenger tid det går fra vi har nærhet og sex, jo høyere bli terskelen. For da blir det så tydelig at den ene prøver seg.

Og én siste ting.. jeg forstår at innimellom så går man med snørr på buksa, genseren på vranga, grøtrest på kinnet og håret i en bustet ball på huet. Men for at terskelen skal være lavere så hjelper det om man føler seg fin. Så ta deg en dusj og ta på deg rene klær og blunk til h*n ved siden av deg. Kanskje det blir en runde i høyet på dere i kveld?

Les også Sex etter fødsel.

Foto: Shutterstock

FØlg oss på facebook
#
hits