IKEA barnestol

Barnestol – smarte tips på tur

Det er ikke alltid at barnestolen har rett høyde til det bordet man skal sitte og spise ved… Men så lenge man ivaretar sikkerheten og tilpasser etter barnet så kan man trikse til et par smarte løsninger!

Stol med avtagbare bein?

IKEA sin billigste barnestol, som finnes på de aller fleste restauranter og i mange hjem, har avtagbare bein. Skal dere sitte i en lav sofa feks, ta av beina, så kan babyen sitte i samme høyde som dere! De kan enkelt tas av ved at man holder inn en liten knapp som holder beina på plass, og vrir stolbeinet ut.

Pass på at du setter stolsetet godt inn i stolen eller sofaen så ikke barnet kan falle ut, og fest evt. med festestroppene. Og aldri, ALDRI under noen omstendigheter forlat barnet slik. De små kroppene er utrolig raske.

Beinene kan klikkes på ved at man dytter det på plass, men pass på at knappen popper ut igjen slik at alt sitter slik det skal når du setter stolen fra deg etter bruk.

IKEA hack2
Stas å få sitte sammen med de voksne!

Andre smarte løsninger på tur

Det finnes mange geniale stoler du kan ha med på tur om du planlegger litt. Mange sverger til reisestoler som kan festes på bordplaten. Men vær obs. på at bordet da må være stødig nok til å tåle vekten av barnet, og at bordplaten ikke er for tykk.

Såkalte Sack´n´seat eller lign. er stoler der barnet sitter i en tøysele som festes til stolryggen. Her finnes det også mange varianter og det unike med disse er at «reisestolen» får plass i vesken din. Noen festes rundt stolryggen, mens andre skal tres over. Hvis stolryggen er veldig høy kan det hende at du ikke får festet den, så sjekk før du evt. går til anskaffelse hva som passer dere best.

Barn er forskjellige så vurder ut i fra hva som passer ditt barn og sett alltid sikkerheten først.

FØlg oss på facebook
#
hits