gravid-hva-gjoer-jeg

Gravid, hva gjør jeg?

07.12.2017

Er du gravid eller tror du er gravid? Ønsker du å vite mer om hvordan andre mødre opplever graviditet og fødsler?

Jeg er gravid

Har du tatt graviditetstest og den viser to streker? Da er den positiv og det kan være lurt å oppsøke din fastlege. I starten vil du gå til fastlegen din for oppfølging og senere kan du bli henvist til jordmor i din bydel som følger deg videre helt frem til fødsel. I noen tilfeller må du si til fastlegen din at du ønsker å bli henvist til jordmor. Legen vil veilede deg slik at du kommer i kontakt med helsestasjonen du tilhører. Jordmor har høy kompetanse på hva du opplever og vil kunne være en god støtte for deg gjennom graviditeten.

Ønsker du ikke å være gravid?

Dette er følelse og en vurdering bare du kan føle på. Er du usikker på hvordan det er å være gravid, føde eller å ha småbarn? Da kan du lese litt på Babybloggerne om andres opplevelser rundt graviditet, fødsler og småbarnslivet. Babybloggerne er et mammakollektiv som deler erfaringer med andre mødre og kommende mødre om hvordan det føles og oppleves i disse periodene.

Føler du deg dårlig?

Du er ikke alene om det. Heldigvis går det over og det står på en kort periode i livet ditt. Vi kan også med trygghet si at det er verdt det, gaven du venter kan ikke beskrives med ord. Ta gjerne kontakt med lege eller jordmor hvis du føler at det hemmer deg i hverdagen.

Mistenker du at du er gravid?

Du kjenner kroppen din best, men er du usikker kan du lese litt om 20 graviditetstegn, før du tar en test. Kjenner du deg igjen i flere av disse symptomene kan det vært lurt å ta en graviditetstest og/eller oppsøke lege.

Nyttige ord og uttrykk 

Når du blir gravid er det mye nytt og sette seg inn i. Du blir kjent med ord du ikke visste eksisterte. Det kan være lurt å sette seg inn i nyttige ord og uttrykk som gravid.

FØlg oss på facebook
#
hits