snart fødsel

Snart tid for fødsel!

Å herremintid! Nå er det jammen ikke lenge til termin. Gravid-appen teller pent og pyntelig ned for meg, og nå viser den 31 dager. En måned igjen, og en hel del ting som enda ikke er på plass.

Forberedelser før fødsel

Enda jeg har vært gjennom dette en gang tidligere, er det fortsatt mye som må gjøres og planlegges. To-do lister har blitt skrevet, strøket ut, skrevet på nytt og kastet. Jeg har sortert, vasket og brettet klær. Vært på mang en handletur for å handle inn nødvendige ting, og ikke fullt så nødvendige ting. Jeg er i grunnen klar, men også egentlig ikke.

En av tingene som gjør at jeg ikke er klar, er at vi har pusset opp alle soverommene i påvente av babyens adkomst, og siden garderoben ikke er kommet enda har jeg ingen plass å ligge alt dette fine, myke babytøyet. Perfeksjonisten i meg skriker, men min søster roet meg godt og sa: «Ingenting blir like perfekt med denne babyen, som det ble med førstemann». Og hun har så rett! På tide å senke skuldrene.

Fra første graviditet

Fra første graviditet har jeg lært å ta det litt mer med ro. Det gjør absolutt ingenting at garderoben ikke er kommet enda, eller å dra til sykehuset uten at huset er skinnende rent. For da vi ventet på klarsignal om å komme til føden med første barnet, fikk jeg nemlig samboeren til å støvsuge å rydde alt. Stakkars mann. Men en morsom historie fikk vi iallfall ut av det! Jeg har også lært meg at å bruke tid på å stryke sengetøy, laken og alt annet var totalt bortkastet. Kjekt var det, men nødvendig? Neppe. Så det dropper jeg denne gangen. Jeg har også vært noenlunde økonomisk og ikke kjøpt flere enn to amme-bher. Selv om jeg ammet forrige gang er det ikke sikkert jeg klarer det denne gangen, og ikke vet jeg hvor store puppene skal bli heller. Smart tenkt, sier jeg til meg selv.

Å pakke fødebag

Jeg husker godt når jeg pakket fødebagen forrige gang. Jeg hadde stålkontroll på alt jeg skulle ha med, og trodde jeg visste hva jeg trengte og ikke. Men der tok jeg feil gitt. Tok blant annet med meg en mintfarget joggebukse, uten å tenke særlig over at de monster-bindene du får på deg etter fødselen ble lett synlig gjennom. Haha, vi lo så vi gråt når jeg gikk rundt med gjennomsiktig bukse. Takk Gud for lange cardigans! Jeg skal derfor dele en liste jeg har laget, for hva jeg skal pakke med meg. Så kan du enten bruke den som inspirasjon til din egen bag, eller le litt av priroteringene mine.

 • Helsekort for gravide
 • Fotokamera med lader (dumt å fremkalle mobilbilder).
 • Mobillader.
 • Gode truser, og muligens et par av samboerens boxere. Jo større, desto bedre. Etter fødselen er man både hoven og sår, og sexy er det siste jeg har tenkt å være.
 • Sokker.
 • Hårføner.
 • Toalettsaker. Dropp parfymen for alles del. Men husk tannbørste, tannkrem, hudkrem og deodorant! Husk også sjampo og balsam, fuktighetskrem og Lipsyl.
 • Snacks. Deilige kjeks, favorittsjokoladen eller noe annet godt til å ha mellom slagene!
 • Klær til baby, inkl. hentesett og teppe.
 • Pysj. Enten nattkjole eller to-delt med knapper.
 • Sandaler og/eller tøfler.
 • Komfortable klær til deg selv. Gjerne gravidklær, siden magen trossalt ikke blir flat de første dagene!
 • Bilstol.

Da gjenstår det vel bare å pakke siste resten, og ønske både meg selv og alle vordende mødre der ute lykke til med forberedelser og fødsel! Husk å senke skuldrene!

Les også: Gi meg fem minutter
FØlg oss på facebook
#
hits