Trøtt mamma og lite søvn.

En trøtt mamma klarer alt!

Hvordan klarer et voksent menneske å prestere å stå opp og dra på jobb etter en natt hvor søvnen har sett slik ut:

22:00 – 00:00 – søvn.

00:00 – 03:30 – våken med unge som ikke får sove.

03:30 – 06:30 – søvn.

Altså, det burde ikke vært lov! Men sånn er det jo for mange. Vi mennesker er veldig tilpasningsdyktige, det er helt sikkert.

Rødsprengte øyner

Jeg våkner på morgenen, trasker inn på toalettet. Merkelig nok klarer jeg å stå opp selv om samboer og datter fortsatt sover. Jeg ser på meg selv i speilet. Øynene er røde og huden er blass. Det ble ikke mye søvn i natt heller gitt. Etter rens av fjes og litt sminke føler jeg meg straks mye bedre.

trøtt mamma
Åå så trøtt!

Forstår ikke hvordan vi får det til

Jeg vet om flere som har barn som ikke sover godt om nettene. Allikevel klarer jeg og dem å stå opp, levere barna i barnehagen, dra på jobb og attpåtil gjøre en god jobb.

Selvfølgelig kan jeg bli litt trøtt utover dagen. Men det blir vi vel alle? Jeg synes det er fascinerende hvor tilpasningsdyktige vi er.

En vakker dag skal jeg få seks timer sammenhengende søvn.

Jeg gleder meg innmari mye til den dagen jeg får en hel natt med søvn. Det er faktisk helt utrolig å tenke på at jeg ikke har sovet mer enn 3-4 timer sammenhengende på mer enn 1 ÅR!

Jeg trøster meg med at en vakker dag vil min datter klare å sove natten gjennom. Enn så lenge får vi bare stå opp, starte dagen og gjøre det vi må gjøre for å våkne. Vaske fjeset, drikke kaffe og spise en god, energifull frokost.

Dagen starter uansett om vi er klar for det eller ikke, så vi får prøve å gjøre det beste ut av det til tross for enda en natt med lite søvn!

Husk å lytt til kroppen

Selvom det føles ut som om vi er uovervinnelige må vi faktisk huske å lytte til kroppen vår og. Kanskje dette ikke er tiden for å presse seg på alle tenkelige plasser? Tenker du at du skal prestere på jobb, på hjemmebane, på trening, hos venner? Og føler du at tiden ikke strekker til? Da bør du kanskje vurdere hva som er viktigst for deg akkurat nå. Om du føler deg helt tappet for energi kan det være kroppens måte å si at du må ta det mer med ro. Du kjenner kroppen din best, og du er nok fullt klar over det selv når du presser deg for hardt. Så må du bare huske å stoppe opp og senke tempoet om dette skjer. Ingen er tjent med en utbrent mamma.

Les også: Kan man ta igjen tapt søvn? eller Litt kaffebabbel til deg som er gravid og ammende

FØlg oss på facebook
#
hits