Alenetid som foreldre til små barn

Hverdagsromantikk for mamma og pappa

08.01.2018

Husker du hvordan det var før du og partneren din fikk barn?

Dere kunne gjøre det dere ville, når dere ville. Dra på kino uten å bruke 14 dager på å ordne barnevakt. Tilbringe hele søndagen i senga med prat, kos og heftig sex. Reise på ferie uten å trenge et pakkesel til bagasjen og tålmodigheten til en skilpadde som skal krysse Sahara-ørkenen.

Husker du ikke? Ikke fortvil, det vil du gjøre etter å ha lest videre her.

Den første tiden

Alle vet at småbarnsfasen antageligvis er den tøffeste perioden dere kommer til å gå gjennom som par. Og det er fort gjort å glemme at man er noe annet enn mamma og pappa.

For en lite periode, så er det greit. Det er helt normalt. Men som min kjære samboer sier; når den dagen kommer at alle ungene har flyttet ut, så har man vært mamma og pappa så lenge, at man har glemt hvordan det er å være kjærester. Man har pratet om barna i 20 år, og når de er borte har man ikke noe å prate om lenger.

Nettopp derfor er det viktig å ta seg tid til å være et par, uansett hvor få eller mange barn man har.
Alle har ulike forutsetninger for å få det til. Tid, økonomi og tilgang til barnepass spiller en stor rolle. Men det trenger ikke være så store greiene som skal til.

På tur uten barn

Vi er heldige. Vi har barnevakt som omtrent trygler om å få låne barnebarna minst en gang i uka. Vi har vært på både langweekend og sydentur uten barn, og det har vært fantastisk!
Men det er ikke de turene som gjør forskjellen for oss. Selvsagt koser vi oss da, men det er jo ikke noe vi gjør ofte. Vi skal på vår tredje tur uten barn nå snart, og det er i løpet av 12 år. Og med fire barn, så begrenser det seg veldig, selv med ivrig barnevakt.

Om barnepass er begrenset, så kan en tur på kino eller en middag ute være nok.
Vi kan også finne på å lage oss god middag etter at ungene er i seng. Da spiser vi sammen i fred og ro, mens vi prater eller ser på film.

alenetid som foreldre med små barn

Ha litt alenetid sammen, bare dere to.

Å dra på butikken og handle sammen, før ungene hentes på skole eller barnehage, rydde garasjen sammen, kjøre søppel på dynga, det er egentlig bare fantasien som setter grenser.
Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har vært med mannen min på jobb, for selskap og kjærestetid. Og ofte er det da vi koser oss mest.

Det som er viktigst med å klare og gjøre dagligdagse ting til fantastisk kjærestetid er å senke forventningene. Om du tenker at det minst må være middag på fem-stjernes restaurant for å være kjærestetid, ja da går du glipp av mange fantastiske muligheter.

Ikke glem hverandre

En annen viktig ting å huske på når man blir foreldre, er å gi hverandre oppmerksomhet. Da tenker jeg ikke på store gaver, overraskelser eller klissete kjærlighetserklæringer.
Et blikk, et smil. En liten berøring i forbifarten, stryk på ryggen, klaps på rompa eller et raskt kyss på kinnet. Det er så fort og enkelt å gi en liten, kjærlig oppmerksomhet, og jeg kan garantere at partneren din blir litt ekstra varm om hjertet hver gang du gjør det.
Og her må vi jenter stå på også, for det er ikke bare mannen sin jobb å gi oppmerksomhet, de fleste menn elsker de små oppmerksomhetene de også.

Hverdagsromantikken

Husker du denne setningen, så er du godt i gang; det er ikke de store romantiske hendelsene som er viktig, men hverdagsromantikken.

Les også Sex og samliv som småbarnsforeldre.

FØlg oss på facebook
#
hits