Glad mamma som hopper

Sanger for mammahjertet

09.11.2017

Sanger kan få meg i godt humør og de kan gjøre meg trist og rørt. Det er en sang som alltid får meg til å gråte. Uansett. Denne sangen gir meg gåsehud fra topp til tå, og tårene fosser.

Grinesangen

Sangen jeg snakker om er selvsagt «Vi lovar» med Eva Weel Skram. (Ja det er en cover, men herlighet så vakker denne sangen er).

«Du skal reise deg og gå. Du skal lære deg mitt navn. Det skal kanskje bli litt tungt. Det skal bli kaldt og uvær vil du få. Men eg skal halde deg varm. Eg skal kvistre ditt navn, du skal sove i min favn. Og vi vil elske deg da. Det vil bli tider med bråk. Og vi vil nok sei nei. Du vil smelle med dører og skrike, eg hater deg! Det blir mange harde ord Du vil prøve oss ut, for å sjå om vi står fast. Men vi vil elske deg da. «

Denne sangen varmer hjertet, jeg kan rett og slett ikke høre på den med mindre jeg har tid til å gråte litt. Den er så rørende og den får meg til å tenke på datteren min. Alt vi har opplevd dette året sammen, og alt vi skal oppleve i framtiden.

Musikk kan få fram mye følelser.
Musikk kan få fram mye følelser.

Julesangen

Vi nærmer oss jo snart jul så jeg må bare nevne en vakker julesang. Vakre julesanger er det mange av, det er jo en grunn til at vi er flere som gleder oss hvert år til vi endelig kan høre på julemusikk igjen. Men en som har betydd mye for meg etter jeg ble mamma er (av alle ting) Tone Damli sin «Di første jul».

«Vetle venn, eg sit å ser på deg sovna. Eg har båre’ deg fram, gitt deg liv. Og fra no vil sånne stunder som denna,følga meg all mi tid. For første gang e’ jula her, når du e’ me’ oss. Eg håpa og ber at no må alle ha det som deg, som kvile her, så trygg for alt som e’ der ute. Her e’ julefred.»

Eg har båre deg fram, gitt deg liv. Altså, den setningen gir meg frysninger. Det er jo det vi har gjort. Bært fram våre små vidunderbarn.

Og så må jeg bare nevne en sang som har vært favoritt lenge «When Christmas comes to town» fra Polarexpressen. (Matthew Hall & Meagan Moore). Denne får meg til å tenke på alle de barna som ikke har det bra i julen. Det er viktig at vi som er privilegerte nok til å ha en god og fredfull jul med gaver og god mat kan bidra til dem som trenger det. Det finnes mange organisasjoner som tar i mot gaver til familier som ikke har så mye nå fram mot jul. Sjekk opp i hvordan du kan bidra i din kommune!

Den første julen med første barn var magisk.
Den første julen med første barn var magisk.

Energisangen

Så til slutt – en skikkelig gladsang som kan gi boost til selv den trøtteste mamma! Kommer kanskje ekstra godt med nå som vi går mot travle juletider!

Meghan Trainor ft. Lunchmoney Lewis – I love me. Denne teksten er ikke så mye å skryte av, men det er en setning som er verdt å nevne:

«Because I’m sexy and it ain’t my fault.» Yes you are!

Hør på musikk!

Uansett hvilken type musikk du liker, husk å hør på musikk i blant!

Du kan grine, synge og danse!

Det er befriende!

FØlg oss på facebook
#
hits