Syk baby sover på pappa

Døgnvakt i heimen med sykt barn

03.10.2017

Det er fredag kveld. Ungene sover og jeg og mannen spiser taco og ser på the voice… Jepp, sånn har det blitt!

Plutselig begynner minsten å gråte, det er sårt og urolig. Har har ikke bare mistet smokken, eller trenger en hånd. Jeg går inn og ser, og der ligger en liten gutt og er så trøtt så trøtt, men får ikke sove.

Jeg får roet han etterhvert, og han sovner, men dette gjentar seg utover kvelden. Jeg er en mamma som har sett gutta brygge på noe før så jeg ser hvor det bærer… høsten er her.

Feberroser i kinnene

Og ganske så riktig, mini våkner dagen etter med røde feberroser i kinnene og øyne som flyter litt. Stakkar babyen min.

Feberen stiger utover dagen og han får en Paracet når den er godt over 39. Jeg måler igjen halvannen time senere og ser at den har økt til godt over 40… da ringer jeg legevakten. Vi har klippekort der, og det er nesten så jeg kan si: hei det er meg.. så jeg vet at feber i seg selv ikke er det de ser på først, men syns det er greit å høre så lenge han bare er 8 mnd.

Etter litt om og men blir vi enig om at vi skal komme inn så de får sett på han. Gutten er på dette tidspunktet i OK allmenntilstand, har bløte bleier og gir god kontakt. Så jeg regner med at vi blir sendt hjem med ett smil. Det stemte! De fant ingenting, med ga beskjed om å fortsette med å prøve å få i han væske, passe på bleiene og feberen.

Feberen er like høy utover natta og neste dag. Men allmenntilstanden er endret, nå er babyen min slapp, grinete, og ikke blid.. og han vil helst sitte på fanget og sove.

Selfie med syk baby
Lille varme gutten min…

Legevakten igjen med sykt barn

Jeg ringer igjen til legevakten utpå ettermiddagen på tempen viser 40,5. Jeg får time med en gang.

Denne gangen viser det seg at Veslefar har ørebetennelse, halsbetennelse og infeksjon i øvre luftveier . Vi får med antibiotika og vender nesen hjem. Blir bedt om å kontakte fastlege om det ikke er endring dagen etter.

Er det noe alle vet så er det at Pencilin smaker skikkelig vondt.. så han rekker ikke svelge den en gang før han kaster opp over hele kjøkkengulvet. Huff, så hjelpesløs man føler seg! Man hadde gjort alt for å bytte plass med den lille. Og med penciliien kommer også den lille maten han har fått i seg opp igjen… Nok en lang natt på nattevakten, det er umulig å sove når barnet har så høy feber. Og for disse små er det bare mamma som gjelder når man er så syk. Jeg har heldigvis aldri opplevd feberkramper, men har sett frykten i øynene til de som har. Formen og febern på barn kan endre seg fort og det er viktig å ha øynene åpne.

Utslett overalt

Formen stiger sakte, men sikkert og plutselig ser jeg at barnet mitt er fullt av utslett. Hele ryggen, magen, hals, hode og pannen er dekket. Dette har jeg sett før, den berømte fjerde barnesykdom. Jeg bestiller time hos legen for å få det bekreftet og det får vi. Det forklarer den høye feberen som ikke ville ned.

Lillegutt har gjort nok et steg på veien mot ett sterkt immunforsvar!

FØlg oss på facebook
#
hits