Bher på snor med rosa sløyfe på.

Rosa sløyfe-aksjonen

01.10.2017

Nå er oktober måned her og den forbinder vi med rosa sløyfe-aksjonen. Målet med aksjonen er å vise solidaritet med brystkreftrammede, øke kunnskapen om brystkreft og støtte brystkreftforskning, skriver kreftforeningen.

Sjekk brystene dine!

Hvert år rammes 3 300 kvinner av brystkreft. Og 1 av 12 vil utvikle brystkreft i løpet av livet. Det er mange! Heldigvis er det omtrent 9 av 10 av kvinnene som lever 5 år etter at de har blitt diagnostisert med brystkreft. Grunnen til dette er både fordi forskningen har ført til bedre utredning og behandling. Og fordi vi kvinner har blitt mer bevisst på å sjekke brystene våre selv. Jo tidligere man oppdager endringer i brystet og oppsøker lege, desto bedre er prognosene. Derfor er det kjempeviktig at du sjekker brystene dine jevnlig.

Symptomer ved brystkreft (listen er hentet fra kreftforeningen.no):

Litt om rosa sløyfe-aksjonen

Oktober måned forbindes ofte med rosa sløyfe-aksjonen. Aksjonen har sitt opphav fra USA, og i 1999 ble den arrangert i Norge for første gang. Det er brystkreftforeningen som, i samarbeid med kreftforeningen, arrangerer rosa sløyfe-aksjonen i oktober måned hvert år. Målet med aksjonen er blant annet å skape mer fokus rundt brystkreft og å støtte brystkreftrelatert forskning.

Så mange som 98% av norske kvinner vet hva rosa sløyfe-aksjonen er, og aksjonen har nærmest blitt en folkebevegelse. Aksjonen har mange samarbeidspartnere som bidrar til å skape fokus og bevissthet rundt den. Men det vi ser mest av, er den rosa sløyfen som bæres på klærne for å støtte opp om aksjonen og vise solidaritet med alle brystkreftrammede og deres pårørende.

Støtt rosa sløyfe-aksjonen

Alle inntekter i forbindelse med rosa sløyfe aksjonen brukes blant annet til brystkreftforskning og andre brystrelaterte prosjekter. I oktober er det en ekstra stor grunn, og også lettere, å støtte rosa sløyfe-aksjonen på. For eksempel så kan du:

  • Kjøpe en rosa sløyfe-brosje som du kan bære på klærne i hele oktober. Brosjene selges «overalt» i oktober og er lette å få tak i
  • Kjøpe en rosa sløyfe-refleks å heng på barnevognen eller jakken til barna
  • Starte din en egen innsamling her
  • Gi en pengegave her
  • Få venner og bekjente til å være med å støtte aksjonen

Vi i Babybloggerne ønsker alle fin rosa måned.

Kilde; Kreftforeningen.no, Brystkreftforeningen

FØlg oss på facebook
#
hits