utendørsaktiviteter

Utendørsaktiviteter med de minste

Hva skal man finne på med de minste når de begynner å interessere seg for verden rundt – og krever mer og mer?

Besøksgårder

Når babyen blir sånn 8-9 måneder (det varierer selvsagt fra barn til barn) så begynner ofte fugler, hunder og katter og de dyrene de ser rundt seg å bli interessante. ”Der-der-der-der!!” Fingeren går, peker til krampa tar dem og øynene er trill runde når øye på noen pels- eller fjærkledte.

ud4

Med en ettåring på hytteferie så må vi finne på noe ellers blir dagene etter hvert litt slitsomme for både store og små. Å dra på stranda, lekeplasser ol. er stort sett en suksess, men har dere besøkt en gård der man kan hilse på mange dyr? Det er morsomt både for barn og voksne!

Kleppan gård

I Vestfold er det mye å finne på utendørs også når det er overskyet og stranda ikke frister like mye. Kleppan gård, gårdspark og butikk fikk et besøk av oss i dag – og som vi koste oss!

ud3

Gården ligger rett utenfor Stokke sentrum, sånn ca. mellom Tønsberg og Sandefjord. De har alt en liten sjel kan ønske seg; små myke kaninunger, de rare grisungene Timon og Pumba, nysgjerrige geitekillinger, kalver med lange våte tunger og morsomme ender, høns og spretne føll. Og en kosete gårdskatt da!

ud2

Barna kan ri på hester og hoppe i høyet og masse annet. Lillemor hadde mer enn nok med å stabbe opp og ned en rampe, se på dyreungene ute, bli slikket på hånda av en kalv med skrekkblandet fryd og klappe kaninene. En Traktorvaffel og litt eplemost ble det også, vi glemte dessverre å spørre om vaffeloppskriften, for de var utrolig gode!

ud1

Om du er i nærheten, så ta deg en tur hit. Vi kom dessverre for sent for de økologiske jordbærene deres i år, så vi må legge besøket til tidligere på sommeren neste år.

Andre anbefalinger i Vestfold

Foldvik utenfor Larvik (Stavern)

Familiepark som byr på 50 ulike aktiviteter og ting å se på. Dyr, togtur i skogen, minigolf, klatreløype, traktorkjøring og teaterforestilling mm.

Buggegården utenfor Holmestrand

Bondegård med teater dyr og leker. Mulighet til å kjøre en tur med Gråtass og delta på kokkeskole for barn.

Den lille dyreparken på Tjøme

Den lille dyreparken ligger ytterst på Tjøme ved havgapet. Stall Verdens Ende tilbyr ridetimer mm. Dyreparken har flere dyreslag (husdyr) og aktiviteter. Gratis inngang!

Sjekk Visit Vestfold sine side, eller ditt fylkes hjemmeside for flere tips!

FØlg oss på facebook
#
hits