sommerferie

Takk for nå sommerferie, du har gjort oss godt

Like fort som ferien kom er den i ferd med å glippe i mellom hendene mine. Jeg har holdt tak i den så godt jeg kan, men dagene og tiden glir forbi.

Tiden har gått saktere, vi har vært i feriemodus. Dagene har ikke hatt noen tidsplan. Vi har ikke sett på klokken like ofte, og vi har ikke hatt noe vi må rekke. Ikke noe tidspress selv om klokken har tikket, vi har ikke latt oss stresse. Om frokosten har vært på bordet kl. 11 og lunsjen kl. 15 har det passet oss akkurat slik den dagen, det har vært dagens rytme. Kroppen har vendt seg til et roligere tempo, tillatt seg til å ikke forholde seg til så mye annet enn å være tilstede. Vi har ikke tenkt på hva vi må, burde, eller skulle gjort. Jeg har ikke unnet jobbmailen en tanke.. Det har vært stille, samtidig så bråkete, for mine tre etterkommere begynner å bli full ladet, energinivået er på topp!

Tiden er ute

Der forsvinner den, tankene begynner ubevisst å styre mot hverdagen ettersom feriedagene minsker. Tankene om alle forberedelsene som må gjøres før oppstart i barnehage og skole, alle klærne som skal vaskes og barn som skal forberedes på hverdagen. Det knyter seg litt i magen for jeg har ikke lyst til å forberede de på hverdagen, det har vært så godt å bare eksistere sammen uten stress og gjøremål. Slik er dessverre ikke vår hverdag, og på et tidspunkt må vi tilbake til våre plikter og gjøremål.

Ferdig oppladet

Batteriene lyste rødt før ferien, og formålet med ferien ble ikke å oppleve mest mulig, den ble å lade batteriene for hele familien. Nå lyser batteriene grønt, det er godt å kjenne at lysten til å ta fatt på daglige gjøremål stiger igjen. Barna har begynt å snakke om at de savner vennene sine, at de gleder seg til å begynne på idrett og sove i sin egen seng igjen, som mamma tar jeg det som et godt tegn.

Gode ferieminner

I Syden badet vi før frokost, spiste is 1-3 ganger daglig og badet til solen gikk ned. Vi har hatt kronisk svømmehud, vært litt solbrente, hatt søskenkrangling, frustrasjon, latter og tidenes mest mislykkede restaurantbesøk. De siste feriedagene reiste vi på hytta, vi akklimatiserer oss fra varmen til fjellluft, lukten av lyng, frodig norsk natur, magisk utsikt og fjellfisking. Bading i iskaldt vann, fjelltur, dårlig vær og mer søskenkrangling. Og en illsint toåring som skal klare alt selv, litt yatzyspilling og vaffelsteking. En perfekt avslutning for familien som nå er klare for å bruke full ladede batterier igjen.

Klare for hverdagen

I natt våknet jeg kl 04 (ferdig oppladet), jeg gikk ut, stirret utover landskapet der tåka lå som et tykt lag over vannet. Det var helt stille, ingen fugler som kvitret ingen mennesker som snakket, helt stille. Etterpå sovnet jeg ekstra godt. Jeg lagret det fine bildet som et minne, og lyden av stillhet, for jeg vet det er stillheten jeg vil savne mest når hverdagen stormer rundt meg. Familien er nå klare for å møte hverdagen med solbleket hår, solkysset hud og mange nye ferie minner for ikke å nevne ferdig oppladet batterier som vi håper varer en stund.

Hvor lenge var det til høstferien?

FØlg oss på facebook
#
hits