Svigermor

Svigermor aller verst?

Hvor mange ganger har du ikke hørt noen klage over svigermor? Det er nesten blitt en klisje. Den forferdelig irriternde og bedrevitende svigermor. Hun som ble ekstra irriterende når du selv ble mamma.

En gjentagende problemstilling

Er det ikke rart at dette er et tema som gjentar seg i generasjon etter generasjon? Vi kvinner har en tendens til å se kun problemer i hva svigermor gjør. Særlig når vi selv har blitt mamma.

Er svigermor så dum at hun foreslår en ny ammestilling eller hvilke krem du burde bruke på såre romper, ja da har hun lagt egget!

På sidelinjen

Kvinner kommer ofte nærmere sin egen mor når man får barn. Man søker råd og veiledning hos den rollefiguren man opplever som tryggest.

Mens stakkers svigermor blir ofte stående på sidelinjen. Hun som også har oppdratt barn. Ja til og med mannen som du selv har valgt å få barn med. Noe rett må hun jo ha gjort? For barnet hennes ble jo til den mannen du valgte. Den mannen du anså som god nok for å bli pappa til ditt eget barn.

I beste mening

Likevel har vi kvinner en tendens til å farge de råd og kommentarer svigermor måtte komme med som kritikk. Vi tar oss nær av noe som gjerne var sagt i beste mening.

Ulike relasjoner

Det er selvsagt mer naturlig å dele de mest intime deler av det å bli mor med sin egen mor. Naturlig nok er relasjonen sterkere der enn med svigermor.

Dette skille kan etterhvert bli veldig tydelig for andre. Men gjerne ikke så tydelig for en selv. Man kan fort ende opp med å såre noen.

Holde seg langt unna

Barselperioden kan være en sårbar tid, hvor en gjerne ikke ønsker å slippe andre mennesker for tett innpå. Jeg kjente selv at det var lettere å invitere min egen mot hjem til meg de dagene renselsen var på sitt værste, melkesprengen presset på og barseltårene fløt fritt. Andre kunne bare holde seg langt unna. Særlig svigermor!

Forståelsesfull

Heldigvis har jeg en forståelsesfull svigermor. En som har vært ute i hardt vær før. Da jeg merket at jeg på flere måter var avisende ovenfor henne, måtte jeg virkelig ta tak i meg selv.

Når jeg tok meg tid til å lytte

Jeg måtte lære henne å kjenne på ny og med blanke ark. Hun var på sin måte, og jeg på min. Det måtte jeg akseptere. Jammen meg var hun ikke en dame med mye kunnskap også. Når jeg bare tok meg tid til å lytte. Når jeg slapp ned muren og begynte å høre på rådene og kommentarene hennes i beste mening.

BARE svigermor

Du skjønner, jeg har to barn selv. To gutter. To flotte karer som forhåpentligvis om de ønsker det, en gang skal få oppleve å bli pappa selv. Og vet du hva? Jeg skal bli svigermor. Jeg skal faktisk BARE bli svigermor til de kvinner som skal føde mine barnebarn.

Så jeg skal legge inn aksjer tidlig skal jeg si deg. Jeg skal bli en svigermor mine svigerdøtre kan føle seg trygge på. Akkurat slik som min er. Det tok meg bare litt tid å skjønne det.

FØlg oss på facebook
#
hits