sol og strandliv

Sol og strandliv med de minste

Etter månedsvis med jobb, barnehage, hverdager, middagslaging og klesvask står Sommerferien med stor S for tur! Dere har spart, bestilt, pakket og gledet dere. Dere har kommet dere gjennom flyturen, som kan være en utfordring med små barn og nå skal det bades, soles og nytes.

Store og små gleder seg og straks dere har kommet frem til det varme landet som lokket med de vakre strendene, er det bare å dumpe bagasjen på rommet og finne veien til stranden!

strand2
Deilig i vannkanten!

Trenger vi ha med leker hjemmefra?

Når du er i varmere strøk med småtroll, trenger du ikke ha med noe hjemmefra til stranden. Strandleker er ganske billig og ofte kan det også stå igjen bøtter, spader og leker fra andre gjester som har reist hjem. Gjør det ikke det, så kan jo barna velge litt selv fra en av de lokale strandbutikkene som dere setter dere igjen når dere reiser, så kan andre overta etter dere.

Tips til strandbagen

De aller minste barna har tynn hud og lite utviklet pigment og skal dermed ikke eksponeres for sol. La de ligge under parasollen og ha gjerne på de litt klær som beskytter.

Parasoll er et must!

Små (og store) må ha litt skygge i løpet av dagen. Dette kan du kjøpe i en nærbutikk så fort du kommer frem.

Solhatt

De minste vil ofte ikke ha på solhatt, så knyting under haken er veldig lurt! Det finnes noen som har et stoffstykke som henger nedover nakken. De er fine! Husk caps til de litt større.

Solbriller

De finnes fine solbriller med strikk bak som de minste kan bruke. Øv gjerne litt hjemme så de er vant til å ha de på.

UV-klær/drakt

Gjerne flere så den ene kan tørke mens den andre er i bruk. Dropp den søte bikinien eller badedrakten til minstemor. Det er viktigere å dekke til for solen. Vann reflekterer sol og derfor foretrekker mange å bruke UV-drakter.

Badebleier

Til de minste kan det være lurt å ta med badebleier hjemmefra. Det finnes også fine badebukser som tåler litt uhell.

Solkrem så klart

Minst solfaktor 30 i varmere strøk og helst parfymefri til de under 3 år. Smør første runde på hotellet om morgenen. Da er alle tørre og sandfrie og du kan få smurt grundig.

Husk ører og små tottelotter. Smør også under foten da barn ofte sitter på knærne i sanden. Etter noen timer med bading og soving tar du andre smørerunde. Er barna vanskelige å smøre kan en is være premie. Bruk håndfull pr. kropp og ta helst en god pause når solen er som sterkeste. Pass på at solkremen ikke er for gammel. Vær oppmerksom på at symptomene på solforbrenning ofte kommer først 3-8 timer etter opphold i solen. Det er derfor ikke tilstrekkelig å holde øye med barnet for å se om huden blir varm og rød.

Matpakke

De små er vant til matpakke fra barnehagen, og synes det er stas når brødskivene pakkes opp. Ha gjerne med leverpostei og smøreost hjemmefra. Da trenger du ikke ha så dårlig samvittighet dersom de spiser litt pommes frites eller ”bare spaghetti” hvis dere går på restaurant på kvelden .

Litt frukt og kanskje litt kjeks

Litt kos må vi ha og gjennom frukten får barnet i seg litt væske. Husk å vaske/skrelle frukten.

Vann

Du kan nesten aldri få nok vann! Ta med drikkeflasker/kopp hjemmefra som dere vet barnet kan holde selv, og fyll disse med vann fra butikken. Dersom du har fryser på hotellet kan du legge flasken der under natten, så kan den smelte og holde seg kald i løpet av dagen.

Kosebamser/koseklut

Det er deilig selv for de som har sluttet med dagsoving og få en liten lur i løpet av dagen. De blir fort vant til det og det kan være fint hvis dere velger å strekke leggingen litt på kvelden.

God tur og nyt strandturen!

Les også: Fly med småbarn
FØlg oss på facebook
#
hits