smalltalk er lettere som mamma

Smalltalk er ingen sak når du er mamma!

Jeg. Hater. Smalltalk. Jeg er skikkelig dårlig på det, jeg digger de gode samtalene. Jeg er ikke så glad i de samtalene hvor man snakker om vær og vind, om ting som ikke betyr noe. Stillheten er for mange ubehagelig, derfor snakkes det heller om uviktige ting.

smalltalk som mamma

Bla bla ukeblad.

Det er i mange settinger det er naturlig å slå av en prat med folk  du ikke kjenner. På butikken, på kurs, på offentlig toalett for å nevne noen.  Hvor givende er egentlig de samtalene som handler om gårsdagens episode av Jakten på kjærligheten og regnet i Bergen?

Jeg mener ikke at slike samtaler kjeder meg. Men jeg foretrekker samtaler som kan lære meg noe nytt, samtaler som er personlig eller om et tema jeg er opptatt av. Det er jo mer givende det, er det ikke det da?

Smalltalk på helsestasjonen

Noen av de beste beste opplevelsene med smalltalk jeg har hatt har vært på helsestasjonen eller andre plasser hvor det er foreldre med små barn. Sist jeg var på helsestasjonen slo jeg av en prat med en dame der. Vi snakket som om at vi hadde snakket sammen før, og det hadde vi jo ikke.

Så deilig det er med sånne samtaler, hvor man kan dele erfaringer selvom man vet at dette kanskje er første og siste gang vi slår av en prat.

smalltalk på trilletur

 Vær åpen for de gode samtalene!

Jeg tror ikke at jeg er aleine om å foretrekke de gode samtalene framfor de «tvangspregede – holde stillheten unna – samtalene». Noen dager, og noen ganger kan det være deilig med disse meningsløse samtalene, som hvorfor det kan regne så mye i dag, når det har pøsregnet de siste 14 dagene.

Om du bare er åpen for det, på helsestasjonen, på babysvømming, på biblioteket, så skal du se at du kan ha ganske mange fine samtaler med fremmede.

Det trenger ikke nødvendigvis å være med andre foreldre. Som oftest vil bare det at du har med deg et barn være en fin inngangsport for en god dialog.

Kos deg i samtale med fremmede mennesker, det kan bli ganske meningsfulle samtaler. Og om du driter deg ut eller sier noe dumt, trøst deg med at du slipper å se dette mennesket igjen.

FØlg oss på facebook
#
hits