sommer

Hjemmesommeren vår

Det gjenstår straks en uke av vår felles sommerferie dette året og jeg kan se tilbake på to uker som gikk raskere enn forventet.

Vi hadde begge en anelse om at det ville bli 3 slitsomme uker med mye aktivitet og litt frustrasjon. Men noe har skjedd. Kanskje har vi blitt flinkere til å aktivisere oss. Og kanskje har vi lagt lista lavt nok til at det faktisk ble en bra sommerferie? For jeg sitter her nå og føler det som om vi startet ferien i går..

Hjemme eller utlandet i sommer?

Vi har kanskje vært litt feige i år med tanke på sommerferien. Med to små barn stod ikke utenlandsreise høyt på lista dette året. Vi gjorde det da eldstemann var ett år og satt igjen med følelsen av at det ble for slitsomt. Men så var kanskje ikke turen vår til Italia i to uker på en vingård i Toscana det riktige valget. Spesielt ikke siden jenta vår bestemte seg for å slippe seg og ta sine første skritt på stengulvet i leiligheten vi disponerte. Det ble en noe mer aktiv ferie enn vi hadde sett for oss, selv om vi har mange gode minner fra de to ukene.

Og da vi leste artikler om lang passkø og visste at yngstemann skulle ta siste vaksine i juli, skrinla vi raskt alle planer om utenlandsferie dette året..

Veldig få planer i forkant

Vi la veldig få planer før sommerferien vår startet. Vi visste det ble besøk til besteforeldre og vi visste at eldstejenta ville ha litt tid på stranda. I tillegg var det andre familiemedlemmer som ba om tid med oss i løpet av ferien, uten at det ble sagt noe om spesifikke datoer. Og med det ustabile sommerværet vi i Norge har hadde vi ikke lyst til å låse fast noe for tidlig.

Vi skrev en liste over de tingene vi visste vi skulle gjøre, og ting vi hadde lyst til å få til. Jeg satt i dag og krysset av det vi har gjort, og jammen har vi vært flinke!

Strender er alltid en hit!

Det har blitt flere turer på stranda. Vi har bygget sandslott, fisket etter krabber og dyppet mesteparten av kroppen i den litt kalde sjøen. Det var yngstejentas første møte med stranden og det var herlig å se hennes uttrykk da føttene traff sanden. Men etterhvert ble smilet større og større; det var jo den største sandkassa hun hadde sett!

Eldstejenta våger mer og mer, og gikk lenger ut i vannet i år enn tidligere. Da er det jammen godt vi har fått plass på svømmekurs til høsten. For å teste om svømmekurs ville passe fint tok jeg med meg henne på et offentlig basseng med barnebasseng, og hun elsket det! Nå gleder vi oss begge to til slutten av august og ukentlige svømmetimer.

Sauer, griser, ender og kaniner

Vi har vært på Buggegården i Vestfold, som er en familiedrevet besøksgård med noen få dyr. Nytt av året er at de har kalver, men det imponerte ikke eldstejenta. Kaninene derimot var utrolig spennende. Jeg hadde selv kaniner da jeg var liten jente og jeg benyttet anledningen til å holde en liten kanin så ofte eldstejenta lot meg. Og jammen våget hun å holde en kanin selv rett før vi dro. Det varmet mammahjertet å se jenta mi knytte bånd med den lille kaninen.

De har også traktor med lasteplan som tar med seg ungene på en liten rundtur rundt en innhegning, og et teaterstykke som de setter opp hvert år. Det var mitt første besøk der i år, men eldstejenta var der to ganger i fjor. Og det var like artig i år som i fjor, utifra det jeg ble fortalt om fjorårets besøk.

Vi  har delt oss opp

Vi vet av erfaringer dette året at det er enklere for oss å håndtere ungene hver for seg enn samlet. Eldstejenta roer seg ned og trenger ikke gjøre ugang for å få vår oppmerksomhet, og yngstejenta blir mindre forstyrret av storesøster. Så flere ganger denne sommeren har vi tatt hver vår unge og funnet på noe. Som regel har dette vært i kombinasjon med at yngstejenta trenger søvn midt på dagen, så en av oss triller på henne mens den andre finner på noe med eldstejenta. Så møtes vi igjen før middag og leker sammen resten av dagen.

Da vi var på besøksgården i Vestfold var det en anledning for å gi eldstejenta tid med både mamma og pappa alene. Lillesøster var hos farmor og farfar alene i noen timer, og hadde ikke savnet oss i det hele tatt. Og jeg tror eldstejenta trivdes med å ha begge foreldrene sine for seg selv.

Den siste ferieuka byr på flere slike settinger, som jeg tror er godt for alle fire. Vi får muligheten til å tilbringe tid med jentene hver for seg og bli kjent med dem bedre. Og det er absolutt en fordel at tempoet senkes betydelig når vi gjør dette. 

Hjemmesommer funker for oss

Oppsummert vil jeg si at sommeren har vært veldig bra. Vi har skapt gode minner med jentene, har blitt noen erfaringer rikere og familiemedlemmer har fått bli kjent med jentene våre.

Vi har vært veldig heldige med været. Med unntak av et par dager med regn de siste par ukene har det vært mange dager uten nedbør, og mer enn det kan vi strengt tatt ikke be om i Norge. Det har til og med vært flere dager med nærmest skyfri himmel og flott sol!

Det kan være vi ønsker å prøve utenlandstur neste år, men vi vet at hjemmeferie fungerer helt fint. Jentene har ikke lidd noen nød og eldstejenta har masse å fortelle om når hun kommer tilbake i barnehagen etter sommeren. Og da kan vi si oss godt fornøyde!

FØlg oss på facebook
#
hits