flytur med barn

Første flytur med barn!

Endelig er det sommer, eller iallfall noen steder. Da Bergen gir de stikk motsatte følelsene av Syden, bestemte vi oss derfor for å ta en liten tur til varmere strøk i år.

Med en baby i magen, og en to-åring på armen var dette noe som måtte planlegges. Spesielt også siden pappaen har flyskrekk, og jenten vår aldri har flydd før. Aldri før har det vært viktigere å planlegge enn denne gangen.

Tips og triks til flytur med barn

Jeg har  lyst å dele et par av mine erfaringer og tips til første flytur her, eller generelle flyturer med små barn.
Når det kommer til samboer med flyskrekk har jeg ikke så mange tips, bare å holde roen og satse på at flyskrekken ikke smitter over til barnet.

Tipsene er hentet fra venner og familie, x antall timer med søking på nett og såklart egne erfaringer.

Pakking

Pakk smart, og pakk i god tid før avreise. Jeg begynte pakkingen nesten to uker før, og skrev lister over alt jeg måtte ha med. Da ble det enklere å handle inn det jeg manglet, og jeg slapp unna de verste impulskjøpene. Jenten vår fikk sin egen koffert, og vi voksne pakket sammen. Mindre bagasje = mindre stress. Tenk også at det meste kan kjøpes i utlandet. Og hvis du er redd for å gå tom for rene klær, pakk heller med deg litt Biotex – så kan du skylle klærne opp istedenfor å pakke med for mye. Flere store hoteller tilbyr også vasking av klær.

19357774_10158739654620234_781850529_n

Lillemor klar for første flytur!

Håndbagasje

De små trenger gjerne litt underholdning under flyturen, så pakk gjerne en egen sekk til dem. Fyll sekken med overraskelser og noe godt å spise på. Vi pakket ned litt kjeks og frukt i små plastbokser, litt bøker, og kjøpte ny tegnebok og tegnestifter. Har du nettbrett er dette også gull verdt. Last ned episoder av favorittserien til barnet før avgang, så får de noe å bruke tiden på i løpet av flyturen.
PS: husk å sjekke om du får lov å ta med medbragt mat på flyet. Det er nemlig ikke alle flyselskaper som tillater det.
Pakk ned bleier og våtservietter i seperate poser, og ha de lett tilgjengelig. Da går bleieskift på flyet lekende lett.

Snakk positivt om opplevelsen

Med en pappa som har flyskrekk, var det veldig viktig for oss å ikke vise dette for jenten vår. Frykt smitter overraskende fort over! Hun ble derfor sittende mest med meg på flyet, og vi prøvde å vise henne at dette ikke var skummelt. Forklar for barnet hva dere skal, at flyet skal opp i luften, at beltet må være på når lampen lyser, og at bagasjen kommer frem selv om vi sender den avgårde. Ofte kan forklaringer gjøre det hele enklere for barnet, selv om de kanskje ikke forstår alt.

19369729_10158739654100234_647802919_n

Dette går fint vennen min! Tenk at vi skal fly oppe i skyene!

Dotter i ørene

Dersom barnet tar smokk, er det smart å gi dette til barnet under avgang og landing. Evt. puppen, eller tåteflaske.
Får barnet mot all formodning dotter, be om hjelp fra kabinpersonalet. En plastkopp fylt med litt papir dyppet i varmt vann, og plassert på hvert øre kan hjelpe. Barn har ikke så lett for å utligne trykket som vi voksne, så smart å være førevar.

Ha hvert deres ansvar

Dersom dere er to foreldre som reiser er det smart å fordele ansvaret. En tar ansvar for barnet, mens den andre har bagasje og dokumenter. Da blir det mindre kav på flyplassen, og arbeidet blir fordelt mellom begge.Vi ble positivt overrasket over hvor fint det gikk å fly, og jeg gleder meg faktisk til neste tur!

God tur!
FØlg oss på facebook
#
hits