andremann

Forskjellen på første og andremann…

Da jeg gikk gravid med mitt første barn hadde jeg en del tanker om hvordan jeg skulle fylle rollen som mor. Dette skulle jeg fikse! Jeg skulle være konsekvent, varm og omsorgsfull. Jeg var jo vant til å ha daglig ansvar og kontakt med 28 barn under 3 år i jobben min, så ETT barn?? Easy peasy!!

Bring on the baby

Jeg hadde tanker rundt det meste, fra legging til kosthold, nærhet, anerkjennelse, ubetinget kjærlighet og grensesetting. Jeg sa bare; bring on the baby!!! Men en ting kan man ikke forberede seg på; følelsene man får sine barn, dæven man blir slått i bakken av kjærleik!!

Vi kan ta leggingen først… misforstå meg rett, vår eldste har alltid (les frem til fylte 2 år) vært lett å legge. Men han sovnet veldig ofte på armen det første året. Vi sang, bysset og kilte. Noen ganger var vi to på legging… man har jo all tid i verden når man har ett barn. (Skjønner vi nå).

Vi badet han hver kveld, sammen. Han hadde oljer, dempet belysning, levende lys. Det var spa og velvære. Da gutten var blitt 6 mnd. kunne vi sitte på sofaen og se hvert hårstrå som vokste på hodet til poden, mens vi kommenterte; nei se så langt hår han har fått!

Vi var sammen om alle de første gangen, første gang han spiste grøt, middag, satt i den nye stolen osv. Vi skrudde aldri på tv-en før babyen var i seng, vi hadde ikke noe behov for det, og ikke babyen heller.

Snørr, på min lille gullklump?

Hadde noen sagt at jeg skulle sette fra meg babyen min i en garderobe i en barnehage, der det fartet små ett og to-åringer rundt med hendene fulle av snørr, sand, gjørme og andre herligheter, og at alle disse ville kose på min baby og hjelpe med smokken hadde jeg nok ledd ganske høyt. Man vil ikke ha snørr på den bittelille babyen sin!

Men så kommer andremann…

Vi har ikke lenger tid til å sitte to voksne på badet og se på lillemann i balja og si; se nå har han begynt å plaske nå! Det er som regel storebror som vil bade lillebror. Han kommer med klut og krakk og setter seg ned. Han vasker overalt, hår, nese og føtter. Det kan være litt våt klut noen ganger og det renner vann i både øyne og munn. Men lillebror liker det, han smiler og plasker. Storebror er stolt! Spa og velvære og levende lys – nei det har vi ikke sett! Det får vi ta når guttene kan bade sammen!

Kooos?

De snørrete, gjørmete og herlige barnehendene, de møter jeg flere dager i uka når jeg og lillebror kommer for å hente Leo i barnehagen. Alle små barn elsker babyer! De blir så glade for å se han og alle stuper ned i bilstolen. «Baby smokk», sier dem og stapper inn smokken om «baby» vil eller ikke. «Hjelpe» sier dem og prøver å løfte han ut av stolen. Og ikke minst; «kooos», alle vil kose den lille, runde babyen. Jeg smiler rørt og syns det er sååå hyggelig! Forkjølelse slipper man ikke unna likevel!

Så var det dette med kosthold… jeg merker det allerede. Trym har nettopp fått begynt å smake på grøt og litt fruktmos. og jeg er mye mindre stressa her også! Ja da, la han smake sier jeg. En dråpe, hva gjør vel det? Så langt, ingenting, han smatter og åpner munnen for mer. Så det blir vel kake på 1-årsdagen på han også. Igjen misforstå meg rett, jeg mener alt med måte. Man trenger ikke spise til det er tomt, eller man er kvalm, men litt av alt!

TV ja… den har han sett siden dagen en, storebror vil se barne TV, så det er ikke til å unngå. Jeg sitter med en følelse av at det kommer til å gå bra det også!

Senk skuldrene, det går bra!

Man må bare senke skuldrene, le mer, overse noe og elske barna for den de er! Og med en to-åring i hus, velge sine kamper! Noe sier meg at når lillebror blir to-åring blir det lettere det også.

FØlg oss på facebook
#
hits