positiv

Foreldre med fokus på det positive

Jeg legger ikke skjul på at det er skikkelig utfordrende og slitsomt å være foreldre.

Overgangen fra å være et kjærestepar til å bli foreldre var overveldende, og alt ble ikke slik mitt eget oppdiktede eventyr fra barndommen. Om mor og far med to barn, småbruk, hest og noen høner og en selvdreven interiørbutikk.

Hva en fødsel innebar hadde jeg ikke i min villeste fantasi klart å forestille meg. Og at mammalivet skulle bestå av så mange bekymringer, tårer, snørr og ufattelig mengder med gulp og bæsj hadde jeg ikke trodd på. Selv ikke om jeg selv hadde lest en statistikk på det.

Barna først

At jeg har «glemt» litt hvem jeg selv er etter jeg ble mor er sant. Det er også sant at jeg betjener alltid barna før meg selv. Og jeg i tillegg til min betalte jobb har opptil flere andre stillinger som: ishockeymamma, kokk, vaskehjelp, støttespiller, leksehjelp, klatrestativ, bleieskiftarbeider, frisør, kone, listen er lang og CVèn utfyllende.

Det er krevende stillinger hvor jeg til stadighet blir skjelt ut, slått og klemt på. Jeg kan bli kalt prinsesse og dumming i et og samme sekund. I i det andre sekundet er jeg elsket og i det tredje er jeg hatet. Det finnes ingen stillingsinstruks, kun veiledning, men ingen fasit. Jeg fomler i mørket og jeg fomler i lyset. Noen ganger går alt på skinner og andre ganger har jeg lyst til å legge mammakarrieren på hyllen for å finne meg selv. De gangene jeg har gjort det, har savnet og uroen i kroppen kommet umiddelbart. For uten dem er jeg ikke meg!

Verdens beste gutter

Dette er gutta som får meg til å le hver dag. Dette er gutta som får meg til å danse selv om kroppen er sliten og hodet er trøtt. Dette er gutta holder barnet i meg levende, og fantasien udødelig. Når jeg i mitt stille sinn har tenkt at det ville vært morsomt om fuglene bjeffet og kattene sa: BÆææ er det barna mine som ler høyt med meg når jeg forteller de om det. Og de med meg skulle likt å høre en katt si bææ og en fugl som bjeffet.

De får meg til å se på alt litt annerledes. De er gutta som får meg til å eksistere akkurat nå i øyeblikket sammen med dem. De hjelper meg å miste begrepet om tid og sted. De hjelper meg å bryte regler og rutiner, og de hjelper meg å være akkurat den jeg er.

De er gutta som blir beundringsverdig glade over å få pizza til middag på en tirsdag og druer i matpakka hver dag – de har fokus på det positive. Så selv om det er skikkelig utfordrende og slitsomt å være foreldre er det så mye mer positivt enn negativt. De gir en hverdagsglede jeg aldri vil være foruten, de varmeste klemmene, de søteste smilende og den herligste latteren.

Dette er gutta som har gitt meg en livsviktig oppgave: å være mammaen deres igjennom positive og negative dager livet ut.

FØlg oss på facebook
#
hits