Fly med småbarn

Fly med småbarn

I år, som for 2 år siden, skal vi ta med oss våre to på 2,5 og 4 år på øyhopping i Hellas.

Sist vi gjorde det var de 11 mnd. og 2,5 år. Og det gikk bra!

Første etappe

Første etappe for oss er flyturen. Den tar ca. 4 timer og er noe de fleste foreldre med små barn er litt spente på. Her gjelder det å planlegge! Det kan bli mange timer med gråt og frustrasjon både fra store og små.

Vi har erfart at å bestille fly og hotell hver for seg gjør at vi kan styre det litt selv. Vi liker tidlige flyavganger, da vekker vi barna omtrent midt på natten og de sovner stort sett på flyet. Det samme gjør vi. Andre liker at barna får våkne hjemme, spise frokost og så dra til flyplassen midt på dagen. Uansett kan det være lurt å ha med ting som gjør reisen enklere.

Gode tips til småfolk på flyet:
  • Kosedyret eller favorittleken.
  • Et mykt teppe til å ha over seg. Selv om dere skal til varmere strøk er det godt å ha noe over seg når man sover.
  • Smokker hvis de bruker det. Tre mange på en snor så kan de sitte og dille med dem på flyet.
  • Små bokser med småting å spise på; druer, eplebiter, blåbær (de amerikanske setter ikke flekker), frokostblanding med korn (de er ganske sunne) cornflakes, rosiner. De små skal jo ikke proppes med sukker, men litt å spise og plukke på når det er litt kjedelig pleier å være stas. Det finnes søte, små bokser som du kan ha det i og det kan være lurt med en boks til hver ting, så blir det litt spennende når en ny boks skal frem.
  • Flaske til vann. (Med tett lokk, flasken blir garantert kastet på gulvet)
  • Nye bøker! Nå på våren er det tid for loppemarked. Ta deg en tur og se om du finner noen (små) bøker som de ikke har sett før.
  • Er de litt større kan klistremerker være gøy. Ta med noe de kan klistre på, så har du de neste ti minuttene med ro.
  • Til de minste kan det være gøy med en liten toalettmappe som de kan åpne selv med noen ting de kan titte på og fikle med. Det kan være en gammel maskara (selvfølgelig godt skrudd igjen) en nøkkelring, et lite målebånd de kan sitte å dra i, klyper (stor suksess hos oss), en plastskje fra kjøkkenskuffen. Ta en titt hjemme eller ta en tur på Nille eller Søstrene Grene ol. og plukk noen nye småting. Det er de rareste ting som er stas. Gjerne med sterke farger.
  • Nesedråper til å åpne nesen ved letting og landing. Dette har for oss ordnet seg med å stappe inn smokken siden de bruker det, men ellers kan du også trøste deg med at barn som gråter klarer å utligne trykket selv, og dermed unngår propp i ørene. Har de vært tette i nesen ved avreise, har vi tatt en liten nesespray (beregnet på barn) i hvert nesebor for sikkerhetsskyld.
  • Litt mat. Det er ikke sikkert maten på flyet faller i smak for de små.

Ha også en bleie og våtservietter lett tilgjengelig. Vi pleier å ha en liten bag/sekk oppe i hyllen og et par sånne handlenett nede ved bena. De kan lett knytes igjen og dras opp og ned. Så har vi det vi vet vi trenger nede ved gulvet, og det vi håper vi ikke trenger oppe i hyllen.

Et skift til barn og gjerne en ekstra t-skjorte til mor og far. Det kan hende alle blir sølt på…

God flytur!

FØlg oss på facebook
#
hits