Dåp

Ikke gjør i dag – det du kan utsette til i morgen

12.07.2017

Jeg og mannen min er så vanvittige «siste-liten-folk» at man kan bli flau til tider… vi er akkurat 5 minutter bak skjema til enhver tid og har ikke rukket noe siden vi møtte hverandre!

Dåp

Et godt eksempel er dåpen vi hadde for et par uker siden. Det skulle være på en søndag og helgen før var ingenting kjøpt inn. Hverken mat (vi skulle lage alt selv), klær til voksen eller barn. Vi så på hverandre på søndagenskvelden, en uke igjen – er vi klare? Ja da, vi var enig om hva som skulle handles, hva vi skulle lage/bake og hva gutta skulle ha på seg.

God tid

Mandagen kom og gikk, tirsdagen kom og gikk, onsdagen kom og gikk.

Torsdagen dro jeg og handlet sammen med min mor, men vi kunne ikke handle inn salat o.l. Det måtte være ferskt og handles inn lørdag. Greit med litt mer på «to-do»-listen.

Fredagen kom… og gikk. Vi sto opp lørdag morgen, jeg hadde frisør time kl. 9, mannen og gutta ble med. Vi hadde jo fortsatt ikke handlet servietter, pynt, eller klær til gutta. Dvs. at hele lørdag formiddagen gikk bort til å rusle på et senter, vi kikket litt, kjøpte is og koste oss.

Fortsatt timer igjen til dåp

På vei hjem spontankjøpte vi en trampoline som strorebror hadde ønsket seg lenge. Den kan være kjekk å ha for barna i morgen!

Vel hjemme kom mamma og pappa en tur for å underholde gutta litt, mens jeg og Lars skulle lage mat og bake. Men, da var det lettvint å få satt opp trampolinen. Dermed var det gjort, først måtte vi sette opp den! Mannen min, pappaen min og Leo holdt på med trampolinen, mamma trillet babyen og jeg begynte å bake brød! Så ble det båret bord og stoler opp i andre etasjen der festen skulle foregå, vi dekket på, pyntet og ordnet. Alle var med!

Lørdag kveld og begge gutta sov søtt, da var det bare å brette opp armene og komme igang! Jeg og en venninne dro og plukket blomster til bordpynt og mannen min bakte. Da jeg var hjemme igjen, fikk vi lagd resten av maten, ryddet og vasket og plutselig var alt klart. Eneste vi manglet var maten som skulle være varm. Vi ble enig om å steke det opp på søndag morgen, å la det stå i ovn på svak svak varme den timen vi var borte.

Dagen er her

Så kom den store dagen og vi var for en gangsskyld tidlig ute, i kirken en halvtime før gudstjenesten begynte. Gutta var i godt humør, alt lå an til å bli en veldig fin dag. Til og med sol.

Midt i gudstjenesten ser mannen min på meg, han hvisker: vi glemte noe. Story of our lives. Varmmaten hadde gått i glemmeboka. Vi kunne ikke annet enn å le!

Kommer alltid i mål

Maten ble servert en halvtime senere enn planlagt, ellers gikkk dagen akkurat som den skulle! Det handler om å ha struktur i kaoset, og det har vi. Vi kommer alltid i mål og ingen vet vi er så surrehoder som vi er, før nå…

Les også: Hurtigladet baby
FØlg oss på facebook
#
hits