Mamma som ammer baby

Noe skjer etter at du har født

Før når folk skulle fortelle om fødsler grøsset jeg. ”STOPP! IKKE FORTELL MER, PLEEEASE!” Det var horribelt å høre på hva kroppen deres hadde vært gjennom, og ikke minst hva kroppen min en dag skulle gjennom. (For det var jo det jeg tenkte mest på).

Fødeavdelingen

Opp mot fødsel måtte jeg jo se litt på det obligatoriske programmet for en rugende kvinne, nemlig Fødeavdelingen. Jeg turte aldri å se på gjennom hele programmet, men jeg liker å tro at det var nyttig kunnskap allikevel.

Jeg skulle i hvert fall ikke skrike og brøle slik som de gjorde på programmet, det var konklusjonen jeg satt igjen med.

Det er en –før fødsel- og en –etter fødsel- versjon av meg

Nå som jeg har vært gjennom en fødsel skulle jeg aller helst likt å hørt alle detaljer rundt fødsler til folk jeg kjenner. Jeg blir nysgjerrig! Fortell meg mer, mer, mer!

Jeg vet mer hva en fødsel handler om nå, litt mer kunnskap og erfaring. Jeg vet at kroppen tåler det, og derfor er det ikke så skummelt å høre fødselhistorier lenger, selv ikke de mest detaljerte historiene.

Et fellesskap

Det som jeg synes er litt kult er at jeg opplever et slags fellesskap med andre mødre. Ikke bare fordi vi er mødre, men også fordi vi alle er rå superkvinner som har født barn! Jeg fikk plutselig en slags ny respekt for dem som har født barn, har jo selv sett hvor stort og heftig det faktisk er.

Det er veldig mange ting man ikke kan forstå før man faktisk blir foreldre selv. Det går an å tenke seg hvordan det er å bære fram et barn, føde barnet og se barnet vokse for hver uke, måned og år, men det er umulig å forstå skikkelig hvordan det er med mindre du selv er forelder. Vi har en på en måte en form for fellesskap, vi foreldre, og kanskje spesielt vi mødre.

FØlg oss på facebook
#
hits