Mor som kysser baby

Fantomspark etter babyen er født

Har du kjent spark i magen, som om det fortsatt var en baby der inne? Du kan umulig være gravid igjen. For om du var kommet så langt i graviditeten at babyen har begynt å sparke, så burde du vel ha merket noen andre symptomer for lenge siden? Eller?

Få kan vel relatere seg til de som er gravide uten å vite om det. Vi hører fra tid til annen om noen som blir innlagt for ryggsmerter og som plutselig føder en baby! For deg som har vært gravid er det ganske umulig å forestille seg.

De færreste kjenner spark før i uke 15, og mange ikke før i uke 20. Da vil de fleste være veldig klar over at de er gravide, og kanskje er det godt synlig også. Men noen kan faktisk oppleve følelsen av at babyen sparker selv om de fødte for lenge siden – uten at de er gravide på nytt. Det kalles fantomspark.

Fantomspark har flere naturlige forklaringer

Urolig tarm

Når fordøyelsessystemet jobber så beveger faktisk tarmene dine på seg. Det er litt av en jobb å lede maten vi spiser helt ut i endetarmen – og om du har litt urolig mage en dag kan det nesten føles som en liten baby som sparker.

Luft i magen

Luft i magen kan også gi følelsen av spark. Både urolig tarm og luft kan gi følelsen av de første bobleaktige sparkene fra babyen. Når luften skal passere en sving i tarmen som bukter seg nedover i magen så kjennes det godt.

Muskelkramper

Noen sier at de kan kjenne spark, og at sparkene også kan sees på utsiden av magen! Men det kan faktisk skje det også uten at det er en baby der inne, selv om det kan få en til å seriøst begynne å lure. Den naturlige forklaringen er at på samme måte som man får «leamus» i øyet der øyelokket sitrer så kan du få den samme typen muskelkramper i det dypere hudlaget i magen.

Kroppen glemmer ikke

Kvinner som ikke har vært gravide vil også føle de samme «sparkene», men for en som har vært gravid vil man lettere gjenkjenne dette som sparkene fra en baby. Mest sannsynlig er det bare hjernen som lurer deg og det er helt normalt.

FØlg oss på facebook
#
hits