Mor og baby som ser ut over

Kjære barselromvenninnen min!

21.09.2017

Jeg ble overrasket og skuffet over at jeg ikke fikk familierom slik at pappaen kunne være der sammen med meg og vårt barn etter fødselen. I tillegg ble jeg plassert på et rom sammen med en annen…

Å dele barselrom med en ukjent rett etter fødsel

Man har kanskje nok å tenke på når man nettopp har blitt mamma.  Det er mye inntrykk å ta innover seg, plutselig var jeg mamma.

Vi hadde født vårt første barn begge to på Kvinneklinikken i Bergen. Du, min barselsromvenninne fødte et par dager før meg og dro hjem et par dager før meg så vi delte rom i 3-4 dager.

Jeg tenkte først at det var kjipt å måtte dele rom med en annen, men jeg var på barselavdelingen i nesten en uke og da var det så herlig å en å prate med. Vi gikk og spiste sammen og beundret våre to gull som lå og sov. Vi delte fødselserfaringer på både godt og vondt. Vi fremsnakket og baksnakket jordmødrene som kom innom. (Vi snakket stort sett positivt om dem, da 9 av 10 var helt fantastiske!)

Det er mye jeg ikke husker fra disse dagene, jeg husker faktisk ikke navnet ditt en gang. Men jeg husker at det var godt å ha noen å prate med.

Gjør det beste ut av situasjonen

Jeg er glad for at jeg delte rom med nettopp deg! Det er mange som synes det er kjipt å dele barselrom med folk etter de har født. Men om man gjør det beste ut av situasjonen, slik som vi to gjorde, så kan man få det ganske så koselig! For oss ble det liksom helt naturlig å snakke om å grue seg til å gå på do, glede seg til å dusje, amming, og så videre. Vi delte mye av de følelsene kvinner sitter igjen med etter fødsel.

Vi har ikke hatt kontakt siden, vi bor en lang kjøretur unna hverandre og kanskje vi begge tenkte at det var urealistisk at vi kom til å besøke hverandre. Jeg er allikevel veldig glad for at du var så imøtekommende og lett å prate med. Selvom mye er glemt, glemmer jeg ikke den gode stemningen som var mellom oss.

Til dere kvinner der ute; Det kan hende du må dele barselrom og det kan hende du synes det er kjipt. Men det er akkurat da du skal huske på at dere faktisk har én stor ting til felles – dere har nettopp født et barn! Dere har masse å prate om! Så vær imøtekommende, gjør det beste ut av situasjonen så vil du forhåpentligvis få deg en god barselromvenninne slik som meg!

Og avslutningsvis vil jeg gi et godt tips, noe som vi dessverre ikke gjorde; Legg hverandre til på facebook slik at dere kan holde kontakten videre! Spesielt kjekt er det jo når babyene blir litt større og mer sosiale. Da kan de ha stor glede av hverandre!

FØlg oss på facebook
#
hits