luftballong2

Lag en luftballong til barnerommet!

23.12.2017

Å dekorere barnerommet er for meg en stor glede. Jeg ser så utrolig mye fint rundt om i blader, på internett, i blogger og interiørbutikker. Veldig ofte er det jeg syns er fint, alt for dyrt i innkjøp.

Siste lille forelskelse er noen supersøte luftballonger jeg så i en interiørbutikk på nettet, men de kostet dessverre alt for mye til at det passet lommeboken min nå før jul. Jeg tenkte derfor at det må da være mulig å lage noen søte luftballonger selv? Å jada, det er absolutt mulig!

Slik lager du en luftballong til barnerommet i en fei

Du trenger:

  • Kurv
  • Kinesisk papirlykt (sånne papirlamper vi hadde på 80-tallet). Du får kjøpt de i ting og tang butikker som Søstrene Grene, hobbybutikker eller hos festbutikker. Evnt kan du bruke internett, men da må du beregne litt leveringstid.
  • 4 stk papirsugerør eller andre typer pinner
  • Limpistol
  • 8 knapper
  • Hyssing/twine (tofarget hyssing)
  • Papir med mønster
  • (Sirkelpunch hvis du har)
  • (blondebånd hvis du har)

1. Lim de fire papirsugerørene fast på kurven med ca samme avstand mellom.

luftballong til barnerommet
2. Montér papirlykten. Ha lim på toppen av sugerørene og plasser papirlykten oppå, så rett som du klarer. Dette er litt klønete, men med limpistolen klar og litt justeringer underveis går det fint. Du må jobbe litt raskt, for limet tørker relativt raskt. Pass fingrene, dette er varmt!

luftballong til barnerommet

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_66ef
3. Lim 4 av knappene på toppen av papirsugerørene for å skjule limet. Lim deretter de fire siste knappene over de andre, men med god avstand. Klipp eller punch ut vimpler eller sirkler og fest på hyssingen. Du har nå en minigirlander. Monter girlanderen på ballongen, med de øvserte knappene som feste. Bruk lim for å feste fast enden. Pynt med blonde hvis du vil.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_66ee
5. Vips! Ferdig ballong!

I tillegg til at disse luftballongene er kjempesøte å henge i taket på barnerommet med for eksempel en liten bamse oppi, kan de brukes til veldig mye mer. For eksempel til borddekorasjoner til bursdag eller dåp. Oppi kurven kan du ha for eksempel blomster og kvister. Ha oasis i kurven og fest blomstene i den. Hvis kurven ikke er ment å bruke som blomsterpotte, ha oasisen i en brødpose før du setter den oppi kurven. Hvis du ikke vil bruke blomster og kvister kan du for eksempel bruke kosedyr, eller hva med godis festet på pinner? Kjempegøy og veldig enkelt.

 

luftballong til barnerommet
Du kan henge de i taket og fylle dem med kosedyr.
luftballong til barnerommet
Klare til bruk. Fyll opp med bamser, blomster eller annet du ønsker å ha i kurven.
Luftballong til barnerommet
De kan også brukes som dekor til dåpsfesten.

Ønsker du å pimpe opp barnerommet?

FØlg oss på facebook
#
hits