barnerom med leker som enkelt kan ryddes.

Barnerom barna enkelt kan rydde selv

Har du utfordringer med rot på barnerom? Det er nok flere der ute som har samme problemstilling. Når rotet aldri tar slutt, og lekene har erobret stuen. Man rydder og rydder, men det ser like rotete ut selvom. Men jeg har funnet løsningen! 

Barnerom med oversikt over leker

For å kunne opparbeide seg et system som fungerer for både de store og små, kan det lønne seg å få en oversikt over lekene i huset. Ta med barnet på en ordentlig rydderunde, og sorter leker etter kategori. Da ser dere sammen hva dere har, og kan samtidig få pakket bort eller gitt vekk leker som ikke lenger er i bruk. Eksempler på kategorier kan være:

  • Tegne- og malesaker
  • Biler og tog
  • Dukker og klær
  • Puslespill og spill
  • Kjøkkensaker
  • Duplo og lego
  • Bamser

I tillegg til dette er det greit med en haug med ymse -saker. Alt er nemlig ikke så lett å sortere.

veggoppbevaring

legobokser

Gi plass til lekene

For at barna enkelt skal kunne finne frem leker de ønsker å ha, er det smart å legge de forskjellige kategoriene i seperate bokser eller esker, billige bokser finner du på blant annet Nille, Europris eller Jysk. Merk gjerne boksene med tegning for de små, eller ord for de litt større barna. Da kan de enkelt finne frem det de ønsker å leke med. Legoboksene du ser på bildet over er helt geniale, og kan stables oppå hverandre. Fin detalj i både stue og på soverom!

kurv med bamser

Gi også lekene en fast plass. Løsningen for oss var en «lekeøy» satt sammen av IKEA kjøkkenskap, som også er et tips til billig oppbevaringsløsning. Her har vi plassert alle lekene, og får samtidig et fint møbel som kan brukes som benk i stuen. VINN VINN!
Utnytt gjerne høyden i rommet, en fin vegghengt bokhylle er både penere og mer praktisk enn en haug med bøker slengt overalt.

bokhylle

Lær barna å rydde! Vips, så har du et ryddig barnerom!

Med dette systemet kan man også bidra til at barna lærer seg å rydde. Det er mye enklere for små barnehender å rydde opp når de vet hvor noe skal! Og enda gøyere når de forstår hvor glad mamma blir (det skal ikke legges under en stol at jeg er perfeksjonist) når stuen er pen og ryddig etter lek.


Har du tips til oppbevaring av leker? Del de gjerne med oss!

Barnerom for liten og stor.

Pimp opp barnerommet.

Lag en luftballong til barnerommet.

DIY- lag pynt til barnerommet.

FØlg oss på facebook
#
hits