Babysvømming for aller første gang.

Babysvømming for første gang – Baby 3 måneder

Å bade er noe av det beste jeg vet. Selv om jeg etterhvert begynner å bli en voksen dame, er det ingenting som stopper meg fra å bade, stupe, hoppe og rutsje til leppene blir blå. Og nå som jeg har tatt med meg minsten på babysvømming, er håpet at hun skal bli like glad i vann som meg! 

Hopp i det!

Jeg hadde lyst å melde førstemann på babysvømming, men det ble aldri noe av. Så nå da andremann ble «godkjent» på 3 mnd. kontrollen, var det rett hjem å melde oss på kurs. Kurset skal gå hver fredag over ti uker, og jeg var så heldig at en i barselgruppen ville bli med! Jo flere, desto bedre.

Tanken på å bade med det kjæreste man har kan kanskje virke skremmende for noen, det var litt skummelt for meg også. Ikke bare skal man ha en såpeglatt baby i hendene, men man skal også ha kontroll. Også var det det å finne ut av logistikken bak sulten, trøtt, våken og glatt baby alene i garderoben. Iik!

Forrige fredag var første time, og nå skal jeg fortelle dere litt om den opplevelsen.

Babysvømming, akt 1

I mailen fra svømmehallen ble vi rådet til å være tidlig ute. Babyen burde ha spist en time før svømming, og skulle helst ikke være verken trøtt eller sulten. Haha, hvordan skal man klare å time det liksom, tenkte jeg. Satset på at lillemor skulle sovne i bilen på vei, men det gjorde hun da ikke. Så da vi var fremme en time før svømming, måtte jeg pent og pyntelig gå rundt i garderoben blant nakne damer og vugge barnet mitt i søvn. Jeg tror det så bra komisk ut.

Hun sovnet, og fikk hele 20 min hos Ole Blund før jeg måtte vekke henne for å gå å bade. Det var ikke lenge siden hun hadde spist, så det ble ikke mat før badet begynte. De ville jo helst ikke det heller, disse arrangørene. Sulten og trøtt baby? Check.

Heldigvis var det kompetente svømmelærere som hjalp til å korrigere grep når vi først var kommet uti. Og hjelpe oss mødre å puste. For babyer i vann blir såpeglatte!

Babysvømming for første gang
Babyer i vann blir såpeglatte. Foto: Shutterstock

Sulten og våt?

Vi fikk badet i hele 15 minutter før sulten meldte sin adkomst, og jeg måtte opp av bassenget for å amme på kanten. Baby fikk såklart håndkle rundt seg, så der satt jeg. Og hakket tenner, mens håret mitt dryppet ned på babyen som prøvde å få i seg mat. Vi ammet, og gikk ned igjen for å fortsette badingen. «Ja, da er vi ferdig for i dag. Sees neste fredag», sa instruktøren.

Så da har jeg lært det da. Gå mot strømmen, gi mat til barnet FØR bading, vær ute i god tid i tilfelle hun ikke sovner i bilen, og ha med minst tre håndklær. Så får vi satse på at denne ukes bading blir litt bedre! 

FØlg oss på facebook
#
hits