bøker

Bøker for de aller minste

Å være glad i å lese bøker er nok noe jeg har arvet fra min mamma. Det er noe magisk i det å bli lest for eller å lese selv.

Du skaper deg dine helt egne bilder av personene og stedene som er beskrevet i bøkene. Når min datter Leonora blir større håper jeg hun kan finne glede i bøkenes verden også. I dag er hun bare et halvt år, men hun har allerede blitt introdusert for litt forskjellige bøker som jeg mener passer hennes alder.

Den lille larven Aldrimetts babygym

Denne boken er rett og slett helt nydelig. Dette er som tittelen sier en form for babygym. Du bretter ut boken slik at babyen kan ligge å se på den og får slik trent på å holde hodet oppe. Den har ulike overflater som babyen kan ta og føle på. Dette er ikke en type bok som man leser i, men en se og føle på bok. Man kan peke og snakke om det man ser. Leonora elsker denne boken og hun kan ligge lenge å kikke på den.

Slik ser den ut når den er ferdig utbrettet.

Bøker med bamse

Dette er små og lette bøker som finnes med flere ulike historier. Jeg har kjøpt Ole Brum og lille Petter edderkopp. Petter Edderkopp er spesielt gøy siden den sangen også går på repeat her i hjemmet. Leonora virker å være spesielt begeistret for bamsen som stikker ut av boken og beveger seg mens mamma leser og synger.

canva-photo-editor-21

Bøker med lyd

Disse bøkene finnes i mange ulike versjoner. Du kan finne lyder fra jungelen, fra gården og fuglelyder for å nevne noen. Det er bilder av ulike dyr eller andre ting inni boken, som sjøen eller en elv. Inni boken kan du eller babyen trykke på en knapp slik at det kommer den lyden som samsvarer med det det er bilde av. Kjempekjekt!

canva-photo-editor-20

Mummibøker

Mummibøkene liker Leonora allerede. Bøkene har masse fine farger og de er lett for henne å ta på (og kanskje smake litt på). Du finner de i mange ulike eksemplarer, og de er ofte på salg så følg med.

mummi

Kom gjerne med tips til andre bøker i kommentarfeltet.

FØlg oss på facebook
#
hits