Kreativ mat for puppen!

Kreativ mat for puppen!

05.12.2017

Etter frokost er det lunsj, det måltidet som etter min erfaring er et mareritt. Ikke bare er man gjerne sliten etter en lang dag og sugen på kaffe, men man skal også finne på noe som er både næringsrikt og fristende nok for barnet å putte i seg. To åringen putter det i sin egen munn, mens babyen skal få det fra puppen!

Lenge leve kreativiteten

Skiver blir her spist til frokost, frukt er mellommåltid, middag er middag. Men hva er lunsj?
Lunsj skal visst være både næringsrikt, fargerikt, artig, og med på å gi litt ekstra energi frem til middag.
Og jeg har alltid syntes lunsjen har vært vanskelig. Selv når det bare var meg, og spesielt når jeg var på jobb. Da ble det ofte tørre knekkebrød, med skinkeost eller noe annet pålegg jeg egentlig ikke liker så godt. Kun fordi jeg måtte spise og få energi. Og ikke fordi det fristet.

Men nå som jeg har hatt lunsjansvar for to-åringen min en stund, og spesielt nå som det jeg spiser går over i melken til baby nr. 2 måtte det bli andre boller.
«Kreativiteten» min skal derfor deles med dere under her. Et par gode tips til gode, kjappe lunsjer som både du og barnet ditt kan like!

Men først.. la barnet hjelpe til

Ingenting er bedre enn en liten kjøkkenhjelper. Og gjør du matlaging til noe gøy og spennende skal du se at du får hjelp så det holder! Vi kjøpte inn en krakk som lillemor på to år kunne bruke på kjøkkenet, egen visp, forkle og litt ymse. På kort tid har matlaging gått fra å være en kjedelig aktivitet, til at hun kommer løpende så fort hun hører jeg begynner å kokkelere! Alt fra å kutte opp, vispe, røre og til og med ta oppvasken er gøy. Spesielt fint er det at barna på denne måten kan få smake på alt du lager. Å få med seg hele prosessen fra kjøleskap til tallerken er både lærerik og viktig.

24271599_10159645172840191_838448803_o
Flittig hjelper!

Bananpannekaker

Hvem elsker vel ikke pannekaker? Og hva er vel bedre enn sunne pannekaker som lages i en fei?
Server de med friske bær, godt syltetøy, brunost eller hva enn hjertet måtte begjære.
PS: de er supergod kald også, og er super å slenge i matboksen på tur eller i barnehagen!

bananpannekaker

Oppskrift (2 personer)
2 modne bananer
2 egg
1 dl melk
1 ts vaniljesukker (kan sløyfes til barn)
1 ts bakepulver (kan sløyfes)
2 dl havregryn

Mos alt sammen med stavmikser. Stekes på middels varme til de er gyllen brun. NAM!

Er det melk i pannekaker bør barnet være over 10 mnd+. Du kan også lage Bananpannekaker uten melk for de minste, eller pærepannekaker. 

Fruktsalat

fruktsalat

Kutt opp favorittfrukten, bland i en stor bolle og tilsett ønsket yoghurt eller kesam. Her i huset spises det opptil en hel ananas om dagen, gjerne med en dæsj vaniljekesam på siden. «Kjøpe voksengogo», sier datteren på butikken. For det er sååå mye bedre enn Danonino for tiden!

Omelett

Visp egg, melk, ønsket krydder og hva enn du måtte ha lyst på i en bolle. Stekes som en pannekake i panne med en god dæsj smør eller olje. Ta på fårepølse, skinke, ost. paprika og /eller andre grønnsaker. Bare fantasien setter grenser. Kjempe godt, og kjempe gøy for barna å være med på! Tenk å steke pålegg liksom!

Du kan også lage Enkle muffinsomeletter!

IMG_8337_

Tomatsuppe

Enklere enn Toro-suppe og så mye bedre! To bokser hermetiske tomater, olivenolje, litt vann, krydder etter ønske, hvitløksfedd – brom brom i en mikser. Kok opp, tilsett egg og pasta- og vips! Deilig lunsj som varmer. Server gjerne med nystekte baguetter eller skiver med godt smør på.

God fornøyelse!
FØlg oss på facebook
#
hits