POP_summer_heading_new3

Badetøy til baby, hva trenger du?

10.06.2017

Første runden av innkjøp når sommer, sol og bading står for tur. Hva trenger du egentlig av badetøy og hva er alternativene?

 

Strand eller basseng, innland eller utland? I samarbeid med Polarn O. Pyret gir vi deg noen tips om hva du bør tenke på når dere skal på stranden og plaske.

 

Formålet til UV tøy er å beskytte barnet for solens UV stråler. Barnet bør uansett beskyttes og leke i skyggen eller under parasollen. Vær også nøye med å beskytte øynene til barnet med solhatt og evt. solbriller.

 

Til en lang dag på stranden anbefaler vi minst ett badetøyskift. Gjerne en heldrakt til vannet og en todelt til lek i vannkanten/stranden. Da har heldrakten anledning til å tørke, mens barnet trygt og beskyttet kan leke på stranden.

Badebuksene

Det finnes varianter her. Mange anbefaler kun badetruse som er tett i bena slik at eventuelt babyens fornødne ikke kommer ut. Dersom uhellet oppstår rett i trusa er det kanskje greit å ha med flere skift eller bruke badebleier under. Du kan også velge å bruke engangs badebleier som du får kjøpt på butikken så kan du bytte badebleier i stedet for å bytte badetruser?

  1. Badebukse med snurping/tette rundt låret så bæsjen ikke kommer ut- trusa full av bæsj?
  2. Engangs badebleier du kjøper på butikken.
  3. Engangs badebleier du kjøper på butikken og en truse utenpå? Check!

 

PO.P Sommer truse
PO.P Sommer truse


UV draktene

Solen er sterkere noen tider på dagen og med UV drakt er du sikret at ikke solfaktoren skylles av. Husk at som med vinterdressen skal heller ikke UV drakten være for stor. Den skal passe. Plagget er i veien for lek om det ikke passer, det er ikke komfortabelt å ha på, og det tørker saktere om størrelsen er for stor.

UV DRAKTER

 

Hva passer best for deres baby?

Velg skift som passer for deres baby og familiens planer. Om dere trives best på stranda eller skal reise bort til sydligere strøk. Det viktigste er at babyen komfortabel og er skjermet for solen.

Det er jo heldigvis ikke noe badepoliti som passer på at man har UV-drakt, lang arm, kort arm, badetruse eller bleie, bikini eller badedrakt, badeshorts… enda. Dette er opp til hver enkelt.

MEN  det er greit å tenke på at UV-klærne «vaskes ikke av». De er en konstant beskyttelse både i vann og på land. 2 delt kan også gjøre bleieskift litt enklere, avhengig av alder på barnet.

UV-drakt, lang arm, kort arm, badetruse eller bleie, bikini eller badedrakt, badeshorts! Mulighetene er mange!

 

PO.P SOMMER UVPO.P SOMMER UV


PO.P SOMMER UVPO.P SOMMER UV


Prikken over i`en når flotte sandslott skal bygges!

Solhatten

Bruk en UVcap eller en solhatt. Hodet er nærmest solen og blir mest utsatt for UV stråler. Det er derfor fint at denne er innsatt med UV beskyttelse. Husk at den skal være lekevennlig og ikke falle i veien for øynene når store, flotte sandslott skal bygges!

PO.P SOLHATTPO.P SOLHATT


Matpakka og saftisen

Vi skulle ønske vi kunne bade og lage sandslott hele dagen MEN vi må ikke glemme matpakka og saftisen!

Det er deilig å ha på seg noe lunt og godt når man kommer opp fra en lang plasketur. En badekåpe i bomullsfrotte er midt i blinken da denne er med på å tørke barnet. Hetten er også deilig å gjemme seg under, men man kan lett ta den av om den er i veien. Den har også glidelås, så slipper man båndet om man ikke liker det, om det strammer eller rett og slett om knuten går opp og båndet bare faller av.. igjen.. og igjen.. og igjen.

BADEKÅPER

Etterfulgt av et deilig, tørt skift! En shorts, kjole eller et par løse bukser med en sval, tynn overdel til. Denne stripete er perfekt! I tynn, økologisk bomull, løs i formen og en åpen skjæring i halsen som man i tillegg kan gjøre enda løsere.

PO.PPO.P


Med dette ønsker vi dere en riktig god sommer med mange fantastiske badeopplevelser!

FØlg oss på facebook


#
hits