Baby som koser seg på babysang

Babysang – en kilde til glede og godt samspill

De fleste babyer lyser opp når du synger til dem. Til og med helt uavhengig av hvilke kategori sangstemmen din havner inn under. Babysang med musikk og dans er en fantastisk kilde til glede og godt samspill mellom mor og barn.

Babysang for mor og baby

Jeg har gått på babysang med min yngste gutt. Tanken var der med eldstemann også, men det ble med det. Det angrer jeg på nå. For babysang er virkelig en gøy og givende aktivitet for både mor og barn.

Det å komme seg ut og treffe andre voksne og barn i permisjonstiden har en tendens til å bli en mangelvare. Den korte halvtimen med sosialt samvær over kaffekoppen etter babysangen gjorde underverker for sinnet.

Godt samspill

Gutten min elsket musikken fra både høyttaler og gitar. Rytmeeggene var en stor hit, og smilet gikk trill rundt hver gang jeg sang til han.

Jeg fikk en fantastisk øyekontakt med han på matten foran meg, og det var mye berøring. Man deler en felles opplevelse med barnet, og man skaper noe sammen. Mor og barn er tilstede sammen i øyeblikket, og det oppstår godt samspill og god kommunikasjon.

For alle

Jeg gledet meg til å hver gang, og på mange måter var det veldig godt å ha en slik fast aktivitet å se frem til hver uke. Tekstene og bevegelsene var enkle, og det var lett å følge med. Man sang med den stemmen man har fått tildelt, og det var en trygg atmosfære.

Babysangen var arrangert av kirken, men det var absolutt ingen krav om tilhørighet dit. Det var mødre og barn i alle ulike fasonger og kulturer.

Betydningsfull for barnets utvikling

Det å lytte til og bevege seg til musikk er noe man etter min mening ikke kan begynne for tidlig med. Allerede når baby befinner seg i magen din kan han eller hun høre lyder og stemmer. Kanskje sang du for vidunderet i magen din allerede før han eller hun var født?

Musikken gir barnet både auditive, sansemotoriske og kroppslige opplevelser. Den gir også barnet mulighet til utfoldelse. Musikken er derfor betydningsfull for barnets utvikling.

Babysang hjemme hos deg selv

Det beste med babysang var at jeg opplevde å bli inspirert til å benytte sang, musikk og dans i større grad hjemme hos meg selv. Jeg benytter mobil og høyttaler for å spille av musikk, finner frem såpeboblene og et enkelt stoffstykke i tyll. Jeg involverer både eldstemann på 2,5 år, minstemann på 4,5 mnd og pappaen i huset. Det er blitt en kjekk familieaktivitet som vi gjør sammen på stuegulvet. Det er vanskelig å si hvem som koser seg mest.

FØlg oss på facebook
#
hits