Førstegangsmamma

11 kjappe om å være nybakt førstegangsmamma

28.09.2017
Tiden etter fødsel og som førstegangsmamma er unik.

Det er tårer, latter, smerter, berusende kjærlighet. Jeg kan skrive en bok om alle følelsene jeg satt med etter fødsel. For meg var denne tiden helt spesiell, noe jeg aldri kommer til å glemme. Selvom vi alle er unike, kjenner vi kvinner kanskje litt på de samme tingene den første tiden? Disse punktene er ikke representative for alle, men jeg regner med at alle kan kjenne seg igjen i én eller flere.

 1. Magen din virker veldig tom, men du holder fortsatt automatisk hånden på magen.
 2. Plutselig er du opptatt av et annet menneske sin bæsj.
 3. Søvnen til et annet menneske er blitt mer viktig enn din egen søvn.
 4.  BAKTERIER. Need I say more?
 5. Du er ekstremt sulten – hele tiden! For min del var cravings som gravid var ingenting i forhold til tiden etter fødsel.
 6. Det er plutselig blitt gøyere å shoppe til et annet menneske enn til deg selv.
 7. Du må venne deg til å beregne mer tid før du skal ut døren enn før.
 8. Du lurer på hvordan det blir å ha sex første gang etter fødsel.
 9. Om du ammer har du kanskje fått et nytt syn på puppene dine?
 10. Du kjenner på en helt ny type kjærlighet.
 11. Du kjenner et ekstremt beskyttelsesbehov.

Listen kan nok bli mye lenger. Nettopp fordi vi alle er så forskjellige!

Ulike erfaringer

Noen blør i to uker etter fødsel, noen i kortere tid, andre i lenger tid. Noen svetter som en gris etter fødsel, andre ikke. Selv våknet jeg klissvåt første natten etter fødsel og tenkte hva fa*n er det som skjer her nå?

Jeg følte meg så ufresh gjennom hele renselsen at jeg måtte starte hver dag med en dusj. Jeg turte ikke å ta med babyen på trilletur før hun var blitt noen uker. Jeg trivdes godt i vår egen babyboble innenfor husets fire vegger lenge. Jeg gråt en del gledestårer i tiden etter fødsel, lykken var endelig her.

Noen blir kanskje ferdig med renselsen fort og føler seg fresh nok til å starte dagen uten dusj. Noen går på trilletur så snart de kommer hjem. Noen besøker folk og er mye utenfor husets fire vegger. Noen gråter hormonelle tårer og noen gråter fordi de er trist.

Å bli mamma for første gang er en enorm omveltning og vi erfarer det selvfølgelig ulikt.

Vi er alle forskjellige, men så har vi så mange like erfaringer allikevel! Da er det utrolig godt når vi tør å dele erfaringer, gode og dårlige!

Illustrasjonsbilde: Stockfoto

FØlg oss på facebook
#
hits